[Ερώτηση] Kυριακή ''Β΄Νηστειών'' 2009

koudounellis

Ευστράτιος Κουδουνέλλης
Καλή εβδομάδα σε όλους.
Όρθρος από Ιωάννη
Δόξα αίνων από Στανίτσα.
Χερουβικό Γρηγορίου Πρωτοψάλτου
Λειτουργικά Αθανασίου Καραμάνη.
Και τα του Μεγάλου Βασιλείου σε Β΄ήχο.
 

Attachments

  • Τσαμκιράνης-CD01.Καταβασίες-07.Ανοίξω το στόμα μου.mp3
    12.6 MB · Views: 34
Χθές πήγα στους Αγ. Αναργύρους Ηλιουπόλεως, όπου ψάλλει ο κ. Μ. Μπασιάς. Είναι πολύ ωραίος ψάλτης, (τυφλός) και πολύ ευγενικός.

Ψάλλαμε
Δοξαστικό Ιακώβου (αυτό δεν το είχε γράψει στην γραφή του και το είπαμε με έναν άλλο, φίλο και μέλος του φόρουμ)
Μακαρισμούς
Χερουβικός Πέτρου (η β΄ σειρά) [παρακαλώ να σημειωθεί ότι οι ιερείς περίμεναν να ολοκληρωθεί και μετά βγήκαν:confused:]
Αναφορά Μ. Βασιλείου του Γλυκέως-Ιωάννη και Κορώνη-Ιωάννη

Μετά πήγαμε στον αριστερό χορό και είπαμε κοινωνικό του Γρηγορίου (σ΄ αυτό το κοινωνικό ο Γρηγόριος το τί κάνει .... :eek: και μετά συμπληρώσαμε από το Λέγε και μετά του Μπερεκέτη.
 
Τα πλήθη, Επί σοι χαίρει Κεχαριτωμένη και διάφοροι ύμνοι όρθρου και Θ. Λειτουργίας: Ι. Σακελλαρίδη

Αίνοι Οκτωήχου από Αναστασιματάριο Ιωάννη, εκδ. Ζωής (είπα στιχηραρικά τα στιχηρά μετά από 4-5 χρόνια... παράξενο! :rolleyes:)

Ν΄ ψαλμός σε ήχο πλ. δ΄& δοξολογία ήχου πλ. β΄, από Μουσικό Πανδέκτη Ζωής τ. 2

Καταβασίες, Της μετανοίας, Τιμιωτέρα δ΄ ήχου, στιχηρά & δοξαστικόν αίνων Τριωδίου: π. Κων. Παπαγιάννη

Χερουβικό πλ. β΄ ήχου, "Άγιος, άγιος" Μ. Βασιλείου β΄ήχου: Θ. Καλλινίκου. Το χερουβικό είναι διασκευή του χερουβικού Θ. Φωκαέως από τον αείμνηστο Καλλίνικο- πήγε καλά παρά την διττή ηχορύπανση: α) από τον λειτουργό ιερέα που κραύγαζε το "Ουδείς άξιος"-ύστερα πώς να μη χαίρομαι όταν σε Βουλγαρία και Ρουμανία λένε τις μυστικές ευχές από μέσα τους :rolleyes: και β) από τα αρκετά νήπια που εκκλησιάζονται μαζί με τους γονείς των. Οπωσδήποτε η θόρυβος των νηπίων δεν είναι το χειρότερο, και εκ στόματος νηπίων και θηλαζόντων ο Κύριος καταρτίζει αίνον, αλλά κάποιες στιγμές ΔΕΝ βοηθάει...
Για το "Άγιος άγιος" αν και και είναι σύντομο μέλος έφτασα μέχρι "Σαββαώθ"... Ίσως φταίει ο αργός μου χρόνος με τις πολλές αναπνοές και παύσεις... :confused::confused::eek:

Λειτουργικά β΄ήχου π. Δοσιθέου- παρά τις αλλοπρόσαλλες εκφωνήσεις σε κάτι σαν 1ο, σαν 3ο, σαν δεν ξέρω κι εγώ :mad: (ας είναι καλά το σφυριχτράκι διαπασών! :D)

Στην κοινωνία του λαού "Τέλος νόμου Χριστός" και " Ευλογητός ο Θεός και Πατήρ" του αειμνήστου Μητροπολἰτου Σερβίων & Κοζάνης κυρού Διονυσίου.
 
Аπό το βιβλίο του "Μουσικός Θησαυρός της Λειτουργίας". Φαντάζομαι ότι κυκλοφορεί ακόμη στην Κύπρο. Ίσως οι Κύπριοι μέλη του φόρουμ γνωρίζουν περισσότερα. Σε περίπτωση που δεν μπορείς να το βρεις τα λέμε με ΠΜ.
 
Back
Top