Υπενθύμιση!

filomousos

Παλαιό Μέλος
P

ptz

Guest
με τον Συρμόπουλο; μάλλον όχι...

-Τώρα που αναφέρθηκε ο μακαρίτης ο ΣΥΡΜΟΠΟΥΛΟΣ[για όσους δεν το γνωρίζουν ο αείποτε Λαμπαδάριος του Δασκάλου]ένας γλυκύτατος καλωσυνάτος άνθρωπος,Δικηγόρος στο επάγγελμα,που πάντα υπέμενε κάθε τι του Δασκάλου-άλλο αν δεν μπορούσε να εστερνισθεί τίποτα από την ψαλτική του,θυμήθηκα ένα ευτράπελο.Του είχα λόγω δουλειάς δώσει μία υπόθεση να χειρισθεί με έναν τσοπάνο βλάχο που είχε στάνες έξω από τα Μέγαρα σε βουνό.Ηταν σοβαρή υπόθεση και πρέπει να έβγαλε καλά χρήματα.Εννεκα υποχρέωσης μάλλον μου είπε ότι ο τσοπάνος θέλει να μας κάνει το τραπέζι πλουσιοπάροχα στη στάνη του με κρέας μυζήθρες κλπ.Τού λέω να πάρουμε και τον Δάσκαλο.Του το λέμε λοιπόν και δέχθηκε.Ελα όμως που όλο το ανέβαλε.Τελικά με παίρνει μιά μέρα μετα από αρκετό διάστημα ο Στανίτσας και μου λέει εντάξει πάμε στον βλάχο.Αναζητούμε τον βλάχο γιά να κανονίσουμε.Μόλις του το λέμε τι μας λέει?((Τώρα τέτοιο καιρό άμα ρθούτ' θα φατ' κακαράτζες.Ούτε αρνιά έχω γιά σφάξιμο ούτε γάλα οι προβάτες)).Οπότε το χάσαμε το τσιμπούσι.
-Αιωνία η μνήμη και των δύο.Π.ΤΖ
 

Johnsteff

Στεφούλης Ιωάννης
Ώστε έχει κοιμηθεί και ο λαμπαδάριος Ανδρέας Συρμόπουλος; Ο Θεός ας αναπαύει την ψυχούλα του. Υπάρχουν ωραία ευτράπελα από τις γκρίνιες του Θρασύβουλου για αυτόν. Έψαλλε αποκλειστικά Καραμάνη -με τον τρόπο του!
Ένας καλός μαθητής του Δασκάλου, ο δικηγόρος κ.Σαράκης (είχε γραφείο στην Ακαδημίας αρχή) τι να απέγινε;
Η Αθήνα του Στανίτσα με τους μερακλήδες και αφοσιωμένους μαθητές και τα καφενεδάκια γύρω από τον Άγιο Δημήτριο με τις Κυριακάτικες συνάξεις..."Παιδί μου, εσείς είστε οι φίλοι μου, οι δικοί μου άνθρωποι, η οικογένειά μου" έλεγε με το στοργικό του ύφος ο αείμνηστος σε ένα φίλο μου, φοιτητή τότε.
 
Last edited:

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
Ώστε έχει κοιμηθεί και ο λαμπαδάριος Ανδρέας Συρμόπουλος; Ο Θεός ας αναπαύει την ψυχούλα του.
Ένας καλός μαθητής του Δασκάλου, ο δικηγόρος κ.Σαράκης (είχε γραφείο στην Ακαδημίας αρχή) τι να απέγινε;

Ζει και ... βασιλεύει....:D
Χθες βράδυ ήταν στην Αγ. Τριάδα Πειραιώς στο σεμινάριο με τον άρχοντα κ. Δημοσθένη Παϊκόπουλο.
 
Top