"Σπάσιμο" αρχείων rar ή zip σε κομμάτια για να ανεβάσω στο Mediafire ή αλλού

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Λόγω του ότι με τους υπολογιστές ποτέ κανείς δεν μπορεί να τα ξέρει όλα (κυρίως διότι ελάχιστες φορές του χρειάζονται), θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να δημουργήσω μέσω του winrar μία ομάδα πακέτων που να περιέχουν το ίδιο αρχείο ή ομάδα αρχείων, ώστε να μπορώ να το κάνω upload σε mediafire ή rapidshare, ελέχγοντας το μέγεθος του κάθε πακέτου ώστε να μην υπερβώ τα όρια που ορίζει η εκάστοτε σελίδα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Xρήστο, ελλείψει αρμοδιοτέρων:
Όταν κάνεις δεξι κλικ πάνω στο αρχειο, σου εμφανίζεται το μενου επιλογων που περιεχει το Add to archive (για αρχεια Winrar). Το πατάς και όταν ανοίξει το σχετικό παράθυρο, πηγαίνεις κάτω αριστερά εκει που λέει
Split to volumes, bytes και επιλέγεις αυτο που λεει Zip 100 (το οποίο ειναι για αρχεία μόλις κάτω απο 100 mb, όσα δηλαδη χρειαζεσαι για να ανεβάσεις στο rapidshare). Αναλογα με το πόσο μεγάλο ειναι το αρχείο θα σου το κόψει ανάλογα (π.χ. ενα αρχείο 3οο mb θα το κόψει σε 3 κομμάτια).
Τώρα ο παραλήπτης των 3 τμημάτων οφείλει να τα έχει στον ίδιο φάκελο. Ανοίγοντας το πρώτο, ανοίγουν όλα. Έχει ακέραιο το αρχικό αρχείο.

ΥΓ Μια αναγκαία συμπλήρωση: μπορεί να μη θες να χωρίσεις το αρχείο σε κομμάτια των 100 mb αλλά σε μικρότερα (π.χ. για να κάνεις επισύναψη pdf στο φόρουμ το αρχείο δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 17 mb). Στην περίπτωση αυτή βάζεις την τιμή στο πλαισιάκι χειροκίνητα, αλλά προσοχή: σε bytes (όπου 1mb=1.000 kb = 1.000.000 bytes). Άρα αν θες π.χ. τμηματα των 17 mb γράφεις 17.000.000 (!). Μάλιστα γράφεις πάντα κάτι λιγότερο, π.χ. 16.500.000, γιατί σίγουρα θα υπάρχουν και απώλειες.

Ελπίζω να σε βοηθήσουν οι οδηγίες...
 
Last edited:

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Δεν νομίζω ότι ένας αρμοδιότερος θα μπορούσε να τα γράψει καλύτερα. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!
 
Top