[Ψάχνω] Πρόγραμμα διαχωρισμού ηχογραφήσεων

farlekas 1980

Παλαιό Μέλος
Καλησπερα φιλοι και συναδελφοι! Μηπως καποιος γνωριζει και μπορει να μου πει πως μπορω να χωρισω σε track ενα συνεχομενο cd ? Εννοω οτι ολο το cd ειναι 1 track . Ευχαριστω !

Συνεχεια στην αρχικη ερωτηση .Ποιο free προγραμμα υπαρχει για χωρισμο συνεχομενου dvd-video σε ενοτητες(κομματια) ;
EYXAPIΣΤΩ !
 

pkaotonic

Νέο μέλος
ΑΡΧΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟ CD ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΟΥ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ itunes. ΕΠΕΙΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ WAVE EDITOR TOΥ NERO AΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙΣ TRACK ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ AUDACITY. AN ΘΕΛΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΝΕ PM.
 

intersiberia

Νέο μέλος
καλησπέρα. μπορείς να χρησιμοποιήσεις το easy cd-da extractor. μετέτρεψε τα αρχεία του cd σου σε mp3 και μετά τα διαχειρίζεσαι όπως θέλεις
 

thanasis1952

Νέο μέλος
--------------------------------------------------------------------------------

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΚΑΣΕΤΩΝ ΣΕ CD ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ AUDACITY ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΧΩΡΙΣΩ ΣΕ TRACKS TO HXOΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΕΤΑΣ. ΠΕΣΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΣΤΟ audacity. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Ο φίλος μας έχει δίκιο. Κι εγώ το audacity χρησιμοποιώ, αλλά αυτό, όπως και όλα τα υπόλοιπα, επανακωδικοποιούν το αρχείο προκειμένου να εφαρμόσουν την όποια επεξεργασία κι έτσι χάνεται ποιότητα. Βέβαια αν σώσεις με υψηλό bitrate αυτό δεν φαίνεται και πολύ. Αν θέλεις να κόψεις κάτι από ένα αρχείο mp3 και να το σώσεις στα γρήγορα, χωρίς επανακωδικοποίηση και χωρίς απώλεια ποιότητας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα mp3 Direct cut.
Επισυνάπτω σε ένα αρχείο zip το πρόγραμμα και οδηγίες με εικόνες. Δείτε κι εδώ, όπου έχω αναλυτικά τις οδηγίες με περιγραφή.
Βρήκα ένα πρόγραμμα που γράφει, μάλλον ανεπεξέργαστα, ραδιοφωνικές διαδικτυακές εκπομπές στη μορφή που μεταδίδονται. Επειδή, όμως, το ραδιόφωνο της Εκκλησίας εκπέμπει σήμα μορφής wma, και επομένως κατά την εγγραφή παίρνω τέτοιας μορφής αρχείο, δυσκολεύομαι να το κόψω χωρίς να επανακωδικοποιηθεί λόγω του ότι το mp3DirectCut υποστηρίζει μόνο mp3. Γνωρίζετε κανένα παρόμοιο πρόγραμμα που να υποστηρίζει και wma;
 

EIRYK EMNOSHELE

Qu'est-ce que je ferais sans toi?
Ένας ακόμα τρόπος να χωρίσουμε ένα ηχητικό κομάτι, σε μικρότερα, επιτυγχάνεται και μέσο του προγράμματος Adobe Audition CS5.5. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή.

Αφού φορτώσουμε το track που μας ενδιαφέρει να χωρίσουμε, βρίσκουμε πρώτον τα ορατά σημεία στα οποία διακόπτεται έστω και λίγο ο ήχος. Εδώ στο παράδειγμα αυτό βλέπουμε δύο σημεία στο μέσον και άλλα δύο στην αρχή και στο τέλος. Είναι φανερό λοιπόν πως σε αυτά τα σημεία χωρίζουμε το ηχητικό μας αρχείο.

Αν δεν μπορούμε να δούμε ακριβώς το σημείο, ή αν το σημείο στο οποίο θέλουμε να κόψουμε το track δε σταματά ο ήχος, τότε πάμε κάτω και πατάμε το zoom και έτσι πλέον μπορούμε με μεγάλη άνεση να κόψουμε οτιδήποτε θέλουμε ακριβώς στο συγκεκριμένο δευτερόλεπτο.

Αφού βρούμε το σημείο, που θέλουμε να χωρίσουμε το ηχητικό μας αρχείο, πατάμε στο πληκτρολόγιο το πλήκτρο Μ και μας εμφανίζεται ένα σημείο άσπρο που γράφει Marker 01 κ.λ.π. Αν κάνουμε δεξί κλικ επάνω σε αυτό διαλέγουμε το τελευταίο στη σειρά αυτό που γράφει: Convert to Range και μετά το σύρουμε προς τα δεξιά ή αριστερά αναλόγως πιο τμήμα θέλουμε να συλλέξουμε.
Στο τέλος πάμε αριστερά που είναι η λίστα των ηχητικών που έχουμε χωρίσει, και πατάμε τα πλήκτρα Ctrl A για να τα συλλέξουμε όλα, και κάνουμε δεξί κλικ διαλέγοντας το: Export Audio of selected range markers, και τα σώζουμε αφού τους δώσουμε κάποια ονόματα που επιθυμούμε.


Αν το κομμάτι που θέλουμε να ξεχωρίσουμε σταματά απότομα, τότε από τα εφέ διαλέγουμε το fade out ώστε να σβήνει σιγά σιγά.

Επίσης άλλος τρόπος για να βάλουμε marker στο ηχητικό μας είναι αντί να πατήσουμε το πλήκτρο Μ να πάμε επάνω στο μενού και να διαλέξουμε: Edit --> Marker --> Add Marker

http://www.youtube.com/watch?v=5Rawm-Y184k
 
Last edited:

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Παλαιό Μέλος
Προσωπικά, έχοντας επίσης πειραματιστεί με πολλά προγράμματα, κατέληξα ότι πολύ καλά για την κάθε ξεχωριστή δουλειά είναι τα ακόλουθα (με τη σειρά που συνήθως τα χρειάζομαι - αν και το τελευταίο δεν το κάνω πια).


(σημ: τα 3 πρώτα είναι free, για το 4ο δεν εἰμαι σἰγουρος, αλλά είναι μαζί με το πακέτο του Nero, που φαντάζομαι το έχουν οι περισσότεροι υπολογιστές. Να σημειώσω ότι εκτός και μου ξεφεύγουν κάποιες λειτουργίες, το wave editor του Nero είναι πιο εύχρηστο και γρήγορο από το Audacity - το οποίο βέβαια είναι εντελώς δωρεάν).


Φίλε Γιώργο το τρίτο που ενώνει ξεχωριστά mp3 δεν υπάρχει πλέον.
Μήπως υπάρχει κάτι άλλο ανάλογο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

χριστοφόρος4

Παλαιό Μέλος
Μηπως ξερει κανενας κανα καλο προγραμμα με το οποιο μπορεις να διαχωρισεις ηχογραφησεις σε κομματια ?
 
Last edited by a moderator:

Pappous43

Παλαιό Μέλος
Μηπως ξερει κανενας κανα καλο προγραμμα με το οποιο μπορεις να διαχωρισεις ηχογραφησεις σε κομματια

Ὑπάρχουν διάφορα προγράμματα κατωτέρω.
Δι΄αυτόματον διαχωρισμόν πρέπει νά ὑπάρχει καθαρόν κενόν
ένδιαμέσως.

http://www.google.gr/webhp?sourceid...5e0dff73&bpcl=40096503&ion=1&biw=1067&bih=462
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Aν και χρησιμοποιώ την παλαιότερη έκδοση, τα βήματα είναι ίδια, μόνο το περιβάλλον διαφέρει. Σας τα έχω παρακάτω, ελπίζω να βοηθήσει.

0C4x1.png
 

tb---

τσοπάνης
εύκολο είναι,

πετάς το αρχείο μέσα.

πας στο σημείο που θέλεις να απομονώσεις, στην γραφική παράσταση,

κάνεις έναρξη νέου τμήματος....

αντίστοιχα κάνεις λίξη τμήματος εκεί που θες να τελιώσει το αρχείο,

και μετά πας και κάνεις save new selection, as ....

το ονοματίζεις και το σώζεις όπου θέλεις ~
 
Top