[Ερώτηση] Μουσική για χριστιανικό video

nkarafo

Νέο μέλος
Χαίρετε,
ψάχνω μουσική για να μπαίνει στο παρασκήνιο σε βίντεο βίου Αγίου και δεν ξέρω τι να βάλω. Η διάρκεια θα είναι περίπου 20' αλλά θα εκφωνούνται όμως και τα κείμενα-περιγραφή. Άρα αν γίνεται δεν θα ήθελα μουσική με λόγια μιας και θα μπερδεύει.

Σκεφτόμουνα να έβαζα παρόμοια μουσική όπως του Kolaymi.

Αλλά σε κάτι πιο χριστιανικό γιατί δεν θέλω να βάλω τούρκικο παρόλο που είναι ωραίο κομμάτι.

Γι'αυτό και ήρθα σε αυτό το site, μήπως να έβαζα βυζαντινές μουσικές - ψαλμωδίες αλλά δεν ξέρω τι να βάλω.

Εσείς μπορείτε να μου προτείνετε είτε σε εναλλακτικό του kolaymi ή βυζαντινή μουσική;

Σας ευχαριστώ πολύ.
 

EIRYK EMNOSHELE

Qu'est-ce que je ferais sans toi?
Πολύ καλά σκέφτηκες. Και εγώ επίσης βρίσκω παράξενες όλες αυτές τις παρουσιάσεις που ενώ από τη μια μιλούν για τη ζωή των αγίων από την άλλη διανθίζονται με κοσμική και δυτική τις περισσότερες φορές μουσική!

Έτσι λοιπόν θα μπορούσες να έβαζες ψαλτικά κομμάτια αργά. Κάποιο μάθημα ή κοινωνικό δηλαδή. Δες ας πούμε αυτό εδώ το βιντεάκι: http://www.youtube.com/watch?v=OqSUpgZVTOo ή αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=9Z3kIYjYWrw
Προς τα εκεί να κινηθείς νομίζω. Υπάρχουν κομμάτια που είναι πάνω από είκοσι λεπτά έτσι σε αργό χρόνο που μπορούν να μπουν άνετα σαν μουσική υπόκρουση.
Θα σου προτείνω ένα, μπορείς να ψάξεις εσύ και για άλλα.
Ένα πολύ καλό cd λοιπόν που έχει κυκλοφορήσει είναι αυτό εδώ: http://www.liturgicamusic.com/store...umDetailsProcess-Start&CategoryID=2&AlbumID=9

Είναι του αγίου Ιωάννου του Κουκουζέλους και το τελευταίο κομμάτι είναι 33 λεπτά οπότε είναι ότι πρέπει για την περίπτωσή σου. Η σελίδα σου δίνει τη δυνατότητα να ακούσεις ένα δείγμα και για να μη ξοδεύεσαι έχεις τη δυνατότητα ακόμα να αγοράσεις μόνο ένα κομμάτι και όχι ολόκληρο το cd.
 

pasapoyn

Παναγιώτης Σαπουντζής
Δίσκους με οργανική βυζαντινή μουσική έχει εκδώσει ο Χριστόδουλος Χάλαρης:

http://www.youtube.com/watch?v=cczvODepooI

Πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα έχουν εκφραστεί ενστάσεις για την επιστημονική ορθότητα των εκδόσεων, αλλά αυτό μάλλον δεν σας ενδιαφέρει.

Επίσης βρίσκω ενδιαφέρουσα τη μουσική του Τσαμπρόπουλου:

http://www.youtube.com/watch?v=k6S63M2YPa8
 
Last edited:
Top