Μείωση μεγέθους αρχείου βίντεο για δημοσίευση σε ιστοσελίδα

EIRYK EMNOSHELE

Qu'est-ce que je ferais sans toi?
Σήμερα το πρωί πριν πάω στην εκκλησία, άνοιξα τον υπολογιστή και με το VLC συνδέθηκα με το τηλεοπτικό κανάλι 4Ε της Λυδίας. Αντέγραψα οπτικοακουστικά ολόκληρη την ακολουθία της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου με τους Χιλανδαρινούς.
Το αρχείο συνολικά βέβαια ανήλθε στα 2GB περίπου γιατί άργησα να επιστρέψω και αυτό συνέχιζε και έγραφε και λίγο από κάποια επόμενη εκπομπή.
Προσπάθησα να το επεξεργαστώ με διάφορα προγράμματα αλλά δε το κατάφερα. Θα δοκίμασα ίσως και 10! Προγράμματα είτε δωρεάν είτε σε μορφή δοκιμής από το διαδίκτυο. Όλα μου έγραφαν πως δεν δέχονται ή πως δεν μπορούν να αναγνωρίσουν το αρχείο. Το αρχείο έχει κατάληξη .asf αλλά μάλλον πρέπει να του την έχω τοποθετήσει εγώ. Κανονικά θα είχε κατάληξη .ps νομίζω.
Το θέμα όμως είναι πως το μόνο πρόγραμμα που ανοίγει αυτό το αρχείο είναι το VLC είτε έχω κατάληξη είτε δεν έχω. Ναι και χωρίς κατάληξη, όταν του κάνω rename μπορεί και το παίζει κανονικά με εικόνα και ήχο ακριβώς όπως το έδειχνε η Λυδία.
Στην αρχή βέβαια επαναλαμβάνει τα πρώτα περίπου 10 δευτερόλεπτα και μετά κλείνει. Αν όμως το προχωρήσω μόνος μου από την μπάρα ελάχιστα μετά όλο το υπόλοιπο το παίζει κανονικά. Δε γράφει όμως ούτε πόσο είναι συνολικά ο χρόνος ούτε το χρονικό σημείο που παίζει.
Κυρίως ενδιαφέρομαι για να το μοιραστώ μαζί σας αλλά θα ήθελα να μάθω πως και με πιο πρόγραμμα επεξεργαζόμαστε αρχεία από διαδικτυακή τηλεόραση που αντιγράψαμε με το VLC.
Σας ευχαριστώ.
Προσπάθησα με το VLC και πάτησα convert και σε mpg και το αρχειάκι μειώθηκε λίγο.
Παραθέτω εδώ ως συνημμένο ένα text απλό αρχείο που μου έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το mpg. Είναι το Media Info. Ένα δωρεάν προγραμματάκι από το K-Lite Codec Pack. Από όλα τα προγράμματα που δοκίμασα μόνο αυτό μπόρεσε να μου δώσει κάποιες πληροφορίες, έστω και σε μορφή κειμένου.
 

Attachments

  • AkoloythiaGorgoYpikooy.txt
    80.8 KB · Views: 30
Last edited:

haris1963

παλαιότατο μέλος
Προσπάθησα με το VLC και πάτησα convert και σε mpg και το αρχειάκι μειώθηκε λίγο.

"...αρχειάκι..." :D:p:D

Φίλε μου αυτό είναι αρχειάρα και όπως γράφει το Media Info είναι σε mpeg 1,15 GiB και διάρκειας 4,5 ωρών περίπου. :wink:

Άν το mpeg που μετέτρεψες είναι εντάξει, μπορείς να το ανοίξεις με το Windows Movie Maker (γιατί άλλα προγράμματα σαν το Adobe Premiere που χρησιμοποιώ για video editing εγώ, είναι δύσκολα και καθαρά επαγγελματικά).

Αν το ανοίξεις με το Movie Maker μπορείς σχετικά εύκολα να κόψεις το τἐλος, ώστε να κρατήσεις μόνο την ακολουθία. Μετά πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάτι σαν το Total Video Converter, για να μικρύνεις κι άλλο το βίντεο αλλάζοντας επί μέρους παραμέτρους και εφαρμόζοντας αλγορίθμους συμπίεσης (DivX ή Xvid). Όταν θα έχεις ένα βίντεο κοντά στα 300 - 400 Mb, το συμπιέζεις σε rar (διαλέγοντας να γίνει 3 ή 4 κομμάτια μικρότερα των 100 Mb) και τα ανεβάζεις ένα -ένα στο Mediafire.

Πολλή δουλειά...! :(:confused::(
 

EIRYK EMNOSHELE

Qu'est-ce que je ferais sans toi?
Αντέγραψα οπτικοακουστικά ολόκληρη την ακολουθία της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου με τους Χιλανδαρινούς.

Λόγω κεκτημένης ταχύτητας (στη δακτυλογράφηση) μπέρδεψα τους Χιλανδαρινούς με τους Δοχειαρίτες. Βεβαίως και ψέλνουν οι πατέρες της μονής Δοχειαρίου. Είναι αρκετά ενδιαφέρον και θα ήθελα αγαπητέ Χάρη όχι μόνο να το ανεβάσω σε ένα χώρο σαν αυτό που ανέφερες, αλλά να το βάλω και στο youtube ή στο google.



Το αρχείο είναι μικρότερο. Μη σε φοβήζει το μέγεθος. Πρέπει η ακολουθία να είναι γύρω στις τρεις ώρες. Από αυτά μπορώ να ανεβάσω τη μία ώρα με 10λεπτα βιντεάκια, όπως είδα πως έχουν κάνει με την αγρυπνία της μονής Βατοπαιδίου. Γι' αυτό το βασικό και πρώτο που θα ήθελα να κάνω ήταν να κόψω ότι δε χρειάζεται. Αλλά.... δε μπορώ. :(


Δυστυχώς δε το ανοίγει κανένα πρόγραμμα από αυτά που μου ανέφερες Χάρη. Γιατί;


Το παράξενο είναι ότι όταν το έγραψα από το VLC έβαλα να γίνει κωδικοποίηση με asf. Αλλά όμως το αρχείο όταν μου είπε πως και που να το σώσω δεν είχε κατάληξη asf αλλά .ps. Eτσι την άλλαξα μόνος μου την κατάληξη. Μετά πάλι που το έκανα convert με ρώτησε σε τι κωδικοποίηση θέλω να γίνει και διάλεξα .mpg, γιατί δεν είχε κάτι άλλο. Ούτε .avi. Και πάλι όμως ως κατάληξη του αρχείου είχε .ps. Και το άλλαξα εγώ σε .mpg.


Απ' ότι βλέπω ήμουν εξαρχής λάθος. Πρέπει να αντιγράφω τα ζωντανά προγράμματα από τη διαδικτυακή τηλεόραση με άλλο πρόγραμμα.

Το VLC σε αυτό το θέμα ίσως τελικά να μην είναι τόσο καλό, μπορεί όμως να έχω κάνει εγώ το λάθος η να είναι και προβληματική η έκδοση που έχω.

Σε έναν γνωστό μου είδα πως ήταν διαφοροποιημένο το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα προσπαθήσω να κατεβάσω κάποια άλλη έκδοση και θα δω τι γίνεται. Αν μπορέσω αμέσως να κάνω κάτι, έχει καλός. Πάντως επειδή θέλω να τελειώσω με το Νέον Ταμείον Ανθολογίας, θέλω να ανεβάσω κάποια άλλα pdfs, και δε θέλω να χάνω ώρες να πειραματίζομαι με διάφορα προγράμματα θα ήθελα αν μπορούσε κάποιο μέλος να μου προτείνει ένα δωρεάν και απλό πρόγραμμα με το οποίο θα μπορώ να αντιγράφω εκπομπές από το 4Ε.
Σας ευχαριστώ.
 

EIRYK EMNOSHELE

Qu'est-ce que je ferais sans toi?
και για να ολοκληρώσουμε επίσης το post:

default.jpg

http://www.youtube.com/view_play_list?p=4E437DE77285E830

ή εδώ:
image.php

http://www.analogion.com/forum/showpost.php?p=47704&postcount=13
 
Top