Η ετήσια εορτή του Συνδέσμου επί τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Ἔλαβα σήμερα τά «Ἱεροψαλτικά Νέα» κι εὐχαριστῶ.
Διάβασα ἐκεῖ τήν ἀνακοίνωση γιά τήν ἐτήσια ἑορτή τῶν Ἱεροψαλτῶν καί τά μεταφέρω κι ἐδῶ, ὅπως τά διάβασα ἐπίσης στήν ἱστοσελίδα τοῦ Συνδέσμου καί στήν ἱστοσελίδα τῆς Συμβολῆς.

http://www.pasier.gr/announcement2013.htm
http://www.symbole.gr/forum/viewtopic.php?f=139&t=1336&p=5729#p5729

Η ετήσια εορτή του Συνδέσμου μας επί τη μνήμη του προστάτου μας Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού​
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος ο Σύνδεσμος μας θα τιμήσει την μνήμη του εκ των προστατών του, Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, με τέλεση Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού, το απόγευμα της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου 2013, παραμονή της Εορτής του Αγίου. Η Ακολουθία του Εσπερινού θα τελεσθεί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Καλλιθέας Αττικής (Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 90, Καλλιθέα – δυνατότητα πρόσβασης με αστικές συγκοινωνίες : λεωφορειακή γραμμή 040 Σύνταγμα – Πειραιάς, τρόλεϊ 1 και 5 από Σύνταγμα – στάση «Άγιοι Πάντες» – και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, στάση «Ταύρος») και ώρα 6.00΄ μ.μ.
Την Εορτή του Συνδέσμου μας θα τιμήσει με την παρουσία Του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄, στον Οποίον ευγνωμόνως αναφερόμαστε για την παραχώρηση ακινήτου της επίσημης Εκκλησίας για την στέγαση των γραφείων μας, ενώ στην Ακολουθία του Εσπερινού θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος διετέλεσε επί 29 συναπτά έτη (1974 – 2003) Ιεροκήρυξ του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αθηνών και τυγχάνει ένθερμος υποστηρικτής του κλάδου μας. Η παρουσία τόσον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου Β΄, όσον και του Σεβ. Κορωνείας κ. Παντελεήμονος στην ετήσια Εορτή του Συνδέσμου μας αποτελεί ύψιστη τιμή και ευλογία για όλους μας.
Τονίζουμε, επίσης, ότι η 4η Δεκεμβρίου έχει θεσπισθεί, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Κανονισμού 176 / 2006 «περί των Ιεροψαλτών και της καταστάσεως αυτών» ως η ημέρα επίσημης εορτής των Ιεροψαλτών. Για τον λόγο αυτό, θα παρακαλούσαμε όλους τους κ. κ. συναδέλφους – μέλη του Συνδέσμου μας να προσέλθουν στον Εσπερινό του Αγίου, εφόσον, φυσικά, δεν υφίστανται ανυπέρβλητα κωλύματα (λόγοι υγείας, ταυτόχρονη ιεροψαλτική διακονία σε πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό κλπ.).

ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Ακαδημίας 95, Τ.Κ.: 10677 ΑΘΗΝΑ (3ος όροφος), ΕΛΛΑΣ,ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2103236568 http://www.pasier.gr , pasier@hotmail.gr


 
Last edited:

evangeloskarp

Παλαιό Μέλος
Για να δούμε θα υπάρξουν και φωτογραφίες απο την φετινή Εορτή είς μνήμην του προστάτου μας!!.
(Ρητορικά)
 

evangeloskarp

Παλαιό Μέλος
Παρά τη βροχή και το κρύο που επικράτησε σήμερα ,βλέπω στο link που ανέβασε ο "Ηλίας Παπαδόπουλος " στo romfea ,
ήταν κατάμεστα τα ψαλτήρια, και τα δύο!!.

Και του Χρόνου με υγεία λοιπόν .
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Ἐκτενές ρεπορτάζ καί πλούσιο φωτογραφικό ὑλικό ἀπό τήν ἱστοσελίδα τοῦ Συνδέσμου:
http://www.pasier.gr/eortasmos2013.htm

Εὐχαριστίες γιά τή γνωστοποίηση ἐκ μέρους τοῦ Συνδέσμου.
Περαστικά στόν ἀγαπητό κ. Πρόεδρο!!!


 
Top