Εμφανίσεις Χορωδίας ''Θεόδωρος Φωκαεύς''

Γιώργος Λαμπρόπουλος

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαίας
Η Βυζαντινή-Παραδοσιακή χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» θα εμφανισθεί στον Ιερό ναό Αγίου Γεωργίου (Χαροκόπου) Καλλιθέας Αθηνών, την Κυριακή 3 Απριλίου 2011 και ώρα 7.00μ.μ., στα πλαίσια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ
 

PavlosKouris

Pavlos Papadopaidi
Καλή κ ευλογημένη προσπάθεια της συγκεκριμένης χορωδίας την οποία έχω παρακολουθήσει πολλές φορές κ τυγχάνει να έχω φίλους πολλά από τα μέλη.
Ο Λαμπαδάριός μου είναι μέλος του "Φωκαέα" καθώς να αναφέρω πως λυπάμαι πολύ που ενώ έχω κληθεί πλείστες φορές να συμμετάσχω δεν δύναμαι λόγω εργασίας.
Μακάρι να είχα την ευχέρεια να συμμετείχα σε πολλά τέτοια σχήματα, μακάρι...
Καημός μεγάλος, νταλκάς βαρύς.
 

Γιώργος Λαμπρόπουλος

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαίας
Νέα εμφάνιση θα πραγματοποιήσει η Βυζαντινή-Παραδοσιακή χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» στον Ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιώς, την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 και ώρα 7.00μ.μ., μετά από πρόσκληση της Ι. Μ. Πειραιώς στα πλαίσια των «Κωνσταντινείων 2011», παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου, κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ.
Στην συναυλία, που γίνεται μετά από σχετική πρόσκληση των υπευθύνων του ανωτέρου ιερού ναού, σε συνεργασία με την Ι. Μ. Πειραιώς, θα αποδοθούν επιλεγμένοι ύμνοι Αναστάσεως και Πεντηκοσταρίου, και επίκαιροι ύμνοι αφιερωμένοι στη μνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου, εκτελεσμένοι σύμφωνα με το Πατριαρχικό ύφος, από τον Βυζαντινό χορό «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», υπό την διεύθυνση του χοράρχη του, Πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών, κ. Χαράλαμπου Θεοτοκάτου.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με εισαγωγική ομιλία του προϊστάμενου του Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιώς , ενώ θα ακολουθήσει ομιλία του διοικητικού υπευθύνου του Βυζαντινού χορού «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» κ. Γ. Βέργου, ο οποίος θα μιλήσει για την μουσική πορεία, τις δραστηριότητες και τις πρόσφατες εμφανίσεις του χορού, ενώ θα αναφερθεί και στους μελλοντικούς στόχους του.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης, ο Βυζαντινός χορός θα ψάλλει επιλεγμένους ύμνους Αναστάσεως και Πεντηκοσταρίου, και επίκαιρους ύμνους της εορτής του Αγ. Κωνσταντίνου, που έχει επιλέξει ο χοράρχης του. Την συναυλία θα κλείσει μικρή επίκαιρη ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου, κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ
 

Attachments

  • 1_20110410_1232241138.jpg
    16.4 KB · Views: 613
Last edited:

PavlosKouris

Pavlos Papadopaidi
Η Χορωδία μας θα ψάλλει κατόπιν πρόσκλησης της Ι.Μ. Πειραιώς, στις εκδηλώσεις των "Κωνσταντινείων Πειραιά" στις 22 Μαίου 2011.

Περιμένουμε με ανυπομονησία τα ηχητικά αποσπάσματα (έστω
κ δείγμα κάποιων λεπτών) από την προηγούμενη εμφάνισή σας
στις 3/4/11 στο Πειραιά αλλά κ από αυτήν που επέρχεται στις 22/5
μιας κ άλλαξε η περίοδος (Πεντηκοστάριο) κ θα έχουμε άλλο
ρεπερτόριο.:wink:
 

Γιώργος Λαμπρόπουλος

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαίας
Στα πλαίσια των «Πρωτοκλητείων 2011» θα πραγματοποιηθεί η νέα συναυλία της χορωδίας «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ». Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 18-11-2011 και ώρα 8.00μ.μ. στον νέο Ι. Ν. Αγ. Ανδρέου Πατρών, στον περίλαμπρο ναό του Πρωτοκλήτου Αποστόλου και Πολιούχου της πόλεώς μας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, πολλών ιερέων και ιεροψαλτών, των πολιτικών και δημοτικών Αρχών της πόλης.
Στην τρίτη συμμετοχή του στα Πρωτοκλήτεια, ο Βυζαντινός χορός«ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» από την Ι. Μ. Πατρών θα συνψάλλει με τον εξαίρετο Βυζαντινό χορό «Φωνές Ασμάτων» από την Ι. Μ. Πειραιώς, στηρίζοντας τις εκδηλώσεις αυτού του ιδιαίτερου πολιτιστικού γεγονότος της ιστορικής και Αποστολικής πόλης των Πατρών. Η απόφαση αυτή ελήφθη στα πλαίσια της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ των Ελληνικών Μητροπόλεων και της αρμονικής συνεργασίας των δύο χορωδιών, πού προ 2ετίας έψαλλαν με επιτυχία μαζί, τα Χριστούγεννα του 2009, στον Μητροπολιτικό ναό Αγ. Τριάδος Πειραιώς.
 

Attachments

  • af_sa _3.jpg
    af_sa _3.jpg
    1.4 MB · Views: 20
  • p__s___s_.jpg
    p__s___s_.jpg
    708.6 KB · Views: 11
  • p____a__a e__.jpg
    p____a__a e__.jpg
    1.6 MB · Views: 18
  • p____a__a __sa.jpg
    p____a__a __sa.jpg
    1.8 MB · Views: 31

PavlosKouris

Pavlos Papadopaidi
Καλή επιτυχία.Θα είμαστε εκεί να στηρίξουμε την προσπάθειά
σας αλλά κ να σας απολαύσουμε.
 

Γιώργος Λαμπρόπουλος

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαίας
Επίκαιρη συναυλία Βυζαντινής μουσικής θα πραγματοποιήσει η Βυζαντινή χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», στον Ι. Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 και ώρα 8.00μ.μ. ενόψει της μεγάλης εορτής του Πάσχα, με τίτλο «Τα Πάθη τα Σεπτά». Ο Βυζαντινός χορός θα ψάλλει, υπό την διεύθυνση του χοράρχη του, Πρωτοψάλτου του Ι. Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών κ. Χαράλαμπου Θεοτοκάτου, ύμνους Τριωδίου στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης και επιλεγμένα μέλη της Μεγάλης Εβδομάδος, στο δεύτερο.
Την εκδήλωση θα ανοίξει με ομιλία του ο διοικητικός υπεύθυνος της χορωδίας κ. Γεώργιος Βέργος, αναφερόμενος τόσο στα 7 χρόνια μουσικής πορείας και ιστορίας του χορού, που ξεκίνησε τις συναυλίες της από τον Ι. Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών το 2005, όσο και στον καινούργιο ψηφιακό δίσκο της χορωδίας που θα κυκλοφορήσει λίγο πριν το Πάσχα. Την συναυλία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα μιλήσει περί του «Θείου Πάθους». Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παρευρεθούν εκπρόσωποι των Εκκλησιαστικών και πολιτικών Αρχών της πόλης, ιερείς Πρωτοψάλτες και πολλοί πιστοί.
 

Attachments

  • afisa_pasxa2012.jpg
    231.1 KB · Views: 9
  • prosklisi_pasxa2012.jpg
    257.2 KB · Views: 10
  • programma_pasxa2012.jpg
    programma_pasxa2012.jpg
    283.6 KB · Views: 24

PavlosKouris

Pavlos Papadopaidi
Καλή επιτυχία παιδιά στην όμορφη προσπάθειά σας,
δυστυχώς εργάζομαι αλλά θα προσπαθήσω σε κάποιο
διάλειμμα να πεταχτώ. Περιμένουμε το υλικό να αναρτηθεί
για να σας απολαύσουμε με ησυχία.
 

PavlosKouris

Pavlos Papadopaidi
Άκουσα καλά σχόλια για την εκδήλωση,
θα έχουμε την χαρά να ακούσουμε αποσπάσματα;
Κάτι πήρε το αυτί μου για επίσκεψη στο Φανάρι.
 
Last edited:

Γιώργος Λαμπρόπουλος

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαίας
Για την Πόλη αναχωρεί την Πέμπτη 10 Μαΐου 2012 η Βυζαντινή χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, προσκεκλημένη του προκαθήμενου της Ορθοδόξου Εκκλησίας και να επισκεφθεί τα Ελληνικά μνημεία της Κωνσταντινούπολης. Ο Βυζαντινός χορός θα ψάλλει την Κυριακή το απόγευμα στις 5.00 μ.μ., στον Ι. Ν. Αγ. Τριάδος Σταυροδρομίου, παρουσία του Παναγιωτάτου, στην επίσημη εκδήλωση που κάθε χρόνο διοργανώνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως προς τιμήν των Πατριαρχών και Αρχιεπισκόπων Μαρτύρων της Πόλης. Αυτό έχει συμφωνηθεί από το τέλος του Ιανουαρίου, όταν ο πρόεδρος της χορωδίας κ. Γ. Βέργος και ο χοράρχης της, κ. Χαρ. Θεοτοκάτος είχαν ταξιδέψει στην Πόλη γι’ αυτό τον σκοπό. Όπως δήλωσε μάλιστα ο κ. Βέργος, «η επίσκεψη της χορωδίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και η πραγματοποίηση της συναυλίας της στον Ι. Ν. Αγ. Τριάδος Σταυροδρομίου, Κωνσταντινουπόλεως μετά τη σχετική πρόσκληση, αποτελεί μεγίστη τιμή για τον Βυζαντινό χορό και κορυφαίο γεγονός στην μουσική, ιστορική διαδρομή του».

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο Βυζαντινός χορός και τα συνοδά μέλη της αποστολής (60 άτομα στο σύνολό της περιλαμβάνει η αποστολή) θα ξεναγηθούν στις ομορφιές της Πόλης, ενώ η χορωδία θα πλαισιώσει τους Βυζαντινούς χορούς στον εσπερινό του Σαββάτου, στον Πατριαρχικό Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου στο Φανάρι. Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος θα παρακολουθήσουν όλοι την Συνοδική Θεία Λειτουργία στο Φανάρι και στη συνέχεια ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα δεχθεί την αποστολή, ανταλλάσοντας με τα μέλη της χαιρετισμούς και δώρα.

Την Δευτέρα θα γίνει η επιστροφή της αποστολής στην Πάτρα, με σημαντικές εμπειρίες όπως αναμένεται από το 4ήμερο οδοιπορικό στην Πόλη.
 

Attachments

  • afisa-polis.jpg
    afisa-polis.jpg
    804.8 KB · Views: 28

Γιώργος Λαμπρόπουλος

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαίας
Στα πλαίσια των «Πρωτοκλητείων 2012» θα πραγματοποιηθεί η νέα συναυλία της χορωδίας «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ». Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 26-11-2012 και ώρα 8.00μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών.
Ο Βυζαντινός χορός«ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» θα αποδώσει επιλεγμένα μέλη του Μεγάλου Μουσικοδιδασκάλου Θεοδώρου Φωκαεώς, του οποίου το όνομα έχει την τιμή να φέρει, συμπληρώνοντας φέτος επτά έτη από την ίδρυσή της.

 

Attachments

  • prosklisi_afisa_2012.jpg
    prosklisi_afisa_2012.jpg
    1.1 MB · Views: 4
  • prosklisi_proto_2012.jpg
    prosklisi_proto_2012.jpg
    617.8 KB · Views: 4
  • programm_proto_2012_2.jpg
    programm_proto_2012_2.jpg
    121 KB · Views: 0
  • programm_proto_2012_1.jpg
    programm_proto_2012_1.jpg
    130.5 KB · Views: 16

Γιώργος Λαμπρόπουλος

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαίας
Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών και ο Καθεδρικός Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην Συναυλία Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής με ύμνους της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας που διοργανώνουν την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 στον Καθεδρικό Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.

http://www.stegi-chorus.gr/greek/stegi/ekdiloseis99.html

http://www.faneromenihol.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3373

http://fokaeus.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=314&Itemid=9
 

Attachments

  • ΑΦΙΣΑ Α3.jpg
    541.9 KB · Views: 8
  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.jpg
    428.8 KB · Views: 6
Last edited:

Γιώργος Λαμπρόπουλος

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαίας
Συνέχεια
 

Attachments

  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟ.jpg
    183.3 KB · Views: 5
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ.jpg
    251.9 KB · Views: 9
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ.jpg
    499.7 KB · Views: 18
Top