Εκοιμήθη, ο πρώην Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κυρός Γερμανός

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Παλαιό Μέλος
Η είδηση της εκδημίας του Σεβαστού Ποιμενάρχη σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Ηλείας, που επί 41 χρόνια υπηρέτησε ως πνευματικός ηγέτης, προσφέροντας σημαντικό κοινωνικό έργο.
Ο ιεράρχης εκοιμήθη το βράδυ της Τρίτης σε ηλικία 91 ετών.
Περισσότερα, εδώ.
ΥΓ: Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης, ήταν ο πρώτος εισηγητής του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΎ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 176/2006. «Περί των Ιεροψαλτών και της καταστάσεως αυτών». (ΦΕΚ Α΄ 268/19.12.2006).
Καλό παράδεισο γέροντα.
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ!
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Την ευχή του να έχουμε, χάρη σε αυτόν και την υποστήριξη του στερεώθηκε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Ηλείας τόσα χρόνια. Του χρωστώ προσωπικά πολλά, και τη χειροθεσία μου σε Αναγνώστη ανάμεσα σε άλλα.
 

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Παλαιό Μέλος

"Το ''ύστατο χαίρε'' στον Μητροπολίτη πρ. Ηλείας Γερμανό..."

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου, εψάλη χθες το μεσημέρι 23.02.2023, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανού. Παρέστησαν Αρχιερείς, βουλευτές, τοπικές αρχές, κλήρος και λαός.

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος, μιλώντας για τον μακαριστό, τόνισε: «Ἡ ὅλη του ζωή μαρτυροῦσε ἔξωθεν τήν σχέση του μέ τόν Χριστό: ἁπλός στήν ἐμφάνιση, σεμνότατος στούς τρόπους, ἐπιεικής ὅπου χρειαζόταν καί αὐστηρός ὅπου ἐπεβάλλετο, βαθύτατα πιστός, καλλιεργημένος, εὐγενής, ἀκαταπόνητος, φλογερός ὄχι μόνο στά συναισθήματα ἀλλά καί τούς ὁραματισμούς, ἀπετέλεσε μία σπάνια μορφή ἐκκλησιαστικοῦ ἀνδρός, ἡ ὁποία διεζωγράφισε τήν νεώτερη ἐκκλησιαστική ἱστορία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος».
Ο Κύριος να τον κατατάξει "ἐν σκηναῖς Ἁγίων & δικαίων".
Πηγή: https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/55272-to-ystato-xaire-ston-mitrlopoliti-pr-hleias-germano
ΥΓ: Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά την εξόδιο Ακολουθία, τους χορούς των ιεροψαλτών διεύθυναν: τον μεν δεξιό ο ά ψάλτης του Ι. Μ. Ν. κ. Άγγελος Κούνας, που τυγχάνει να είναι ο πρώτος με διδάξας τη Θεία & ιερά του Αγ. Ι. του Δαμασκηνού τέχνη, τον δε αριστερό χορό ο Λαμπαδάριος του Ι. Μ. Ν. κ. Γ. Παπαγεωργίου, που είναι ο διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Ηλείας.
 
Last edited:
Top