Βιβλίο για πρώτη τάξη Βυζαντινής

jupiter

Member
Επειδή μου ζητήθηκε από δύο παιδιά να τους μάθω Βυζαντινή Μουσική, θα ήθελα να ρωτήσω τους πιο έμπειρους συναδέρφους: Οι περισσότεροι από ποιο βιβλίο έχετε διδάξει την πρώτη τάξη στους μαθητές σας; Εννοώ τα εντελώς βασικά, πριν το Αναστασιματάριο, (μελωδικές ασκήσεις, βασικές έννοιες, χαρακτήρες, χρόνος κτλ). Έχω υπόψιν μου δύο βιβλία: τις "Μελωδικές ασκήσεις" του Ι.Μαργαζιώτη καθώς και τις "Μελωδικές Ασκήσεις" του Κ.Παπαδημητρίου. Είναι κατάλληλες πιστεύετε για να διδάξεις κάποιον αρχάριο στην πρώτη του επαφή με τη Βυζαντινή Μουσική; Έχετε κάποιες άλλες προτάσεις (κατά προτίμηση να είναι βιβλία που είναι αναρτημένα δωρεάν στο internet); Εσείς όταν ήσασταν μαθητές με ποιο βιβλίο ξεκινήσατε;

Σας ευχαριστώ
 

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Παλαιό Μέλος
Χαίρετε.
Τα θεωρητικά βιβλία Ε.Β.Μ., είναι δεκάδες και αξιόλογα.
Θεωρώ, πλήρες, μεταξύ των αξιόλογων αυτών πονημάτων, το βιβλίο που διδάσκεται στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια, το οποίο σας επισυνάπτω.
Επίσης, δείτε, εδώ κι εδώ, αναρτημένες στο "Ψ", μελωδικές ασκήσεις για αρχάριους κι όχι μόνο.
 

Attachments

  • Ε.Β.Μ Εκκλησιαστικού ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.pdf
    16.2 MB · Views: 247
Last edited:

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Παλαιό Μέλος
Επισυνάπτω, για όποιον ενδιαφέρεται και το αξιόλογο πόνημα, που επικαλείσθε πιο πάνω, "ΜΕΛΩΔΙΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ", υπό Κ. Παπαδημητρίου 1959, από την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, εδώ.
 

Attachments

  • ΜΕΛΩΔΙΚΑΙ ΑΣΚ. Β. Μ. Κων. Παπαδημητρίου.pdf
    17 MB · Views: 143
Top