Αλεξόπουλος Ιωάννης-Ηχογραφήσεις.

Greekψαλτης

Ψαλῶ τῶ Θεῶ μου, ἕως ὑπάρχω.
Συμφωνώ με τον Greekψάλτης για τον Boceli. Εγώ λέω απλά ότι δεν έχεις τριφτεί στα ψηλά ακόμα. Με κατάλληλη εξάσκηση μπορεί να γίνει. Και να γίνουν θαύματα.

Εννοειτα πως θα ανεβουν οι βασεις του. Του το ανεφερα και σε κατ'ιδιαν επικοινωνια μαζι του. Κανεις δεν ξεκινα να ψαλλει και απο τα 18 πριν ακομη σχηματιστει πληρως η φωνη εχει τα υψη που αποκτα αργοτερα με τη συνεχη μελετη και ασκηση! Μυες ειναι και οι χορδες και θελουν εξασκηση προκειμενου να ανεβουν σε επιδοσεις, οπως ακριβως συμβαινει και με καποιον που γυμναζει τους μυες του σωματος του.:wink:
Θα συμφωνησω και εγω με τον κ. Μιχελουδακη. Ομως το φορουμ ειναι και ενα χρησιμο εργαλειο για καποιον που τωρα ξεκινα, αφου μπορει να δεχθει τις συμβουλες απο πολλους εμπειρους και μή ψαλτες. Μακαρι να το ειχα και εγω στα 18 μου:( Ο σκοπος της αναρτησεως ηχογραφησεων εχει και αυτο το σκοπο, -πρωτιστως αυτο- δηλ. την καλη κριτικη προς βελτιωση και οχι απαραιτητα να αποκομισουμε τον θαυμασμο των αλλων μελων. Τουλαχιστον εγω αυτο το σκεπτικο ειχα και θα εξακολουθω να εχω οταν αποφασισα να ανεβασω δικες μου ηχογραφησεις. Εξαλλου ακουγοντας ολα αυτα τα ''Μεγαθηρια'' της Β.Μουσικης μας παραδοσης θα ηταν τουλαχιστον τρελό και αλλαζονικο να σκεφτώ-ούμε διαφορετικα:wink: Η μελετη και τα περιθωρια βελτιωσης επομενως δεν σταματανε ποτε και για κανεναν :cool:
 

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
Μα δεν υπαρχει θέμα ασεβείας ....τι είμαι και είσαι ασεβής; κανείς δεσπότης είμαι;

Περί σεβασμού της γνώμης σου ήταν ο λόγος. Όσο για το δεσποτιλίκι, δεν θα πήγαινε άσχημα. Θα επέτρεπες και καμιά καλή ρακή στους ψάλτες. :D
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Εκείνο στο οποίο συμφωνώ με τον Σταύρο είναι ότι το παλλικάρι μπήκε με αρκετή συστολή και μόνο για να δεχθεί συμβουλή. Απλώς τὠρα κατάλαβα και το σκεπτικό του Αντώνη (που στην αρχική διατύπωση δεν φαινόταν): ο δάσκαλος μετράει πάνω απ' όλα και εμείς οι άλλοι μπορεί να πούμε πράγματα που δεν συμφωνούν με τη δική του διδακτική γραμμή. Σαν να έχεις πολλούς πνευματικούς ένα πράγμα; Ή έναν βασικό και μερικούς εφερδικούς;:D Ναι, έχει μια βάση αυτό.

(Πάντως ο Χ. Νταραβάνογλου σίγουρα συμφωνεί μαζί μου:D).

ΥΓ Α, και κάτι άλλο Αντώνη: δεν είναι όλοι εδώ σύμφωνοι μαζί σου για το περί ευγένειας, αλλά σ' ευχαριστώ για την καλή σου την καρδιά.
 
Ειλικρινά δεν έχω λόγια για να σας ευχαριστήσω όλους σας! Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν διάβαζα αυτά που γράφατε! Μήν ανυσηχείτε δεν υπερηφανεύτηκα καθόλου ούτε πήραν τα μυαλά μου αέρα!
Αντιθέτως έβαλα το κεφάλι κάτω και θα το βάζω συνέχεια και θα προσπαθώ ακόμη περισσότερο να γίνω καλύτερος!
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους σας! Έναν, έναν ξεχωριστά!

Μία διευκρίνηση μόνο κύριε Αντώνη με όλον το σεβασμό και την αγάπη!

Δεν πήρα να ηχογραφήσω με σκοπό να αυτοπροβληθώ! Ούτε γιατί μου είπε ο δασκαλός μου ή κάποιος άλλος ότι ήρθε η ώρα να "ηχογραφήσω"! Ότι είμαι τέλειος δηλαδη!
Αλλά διότι η τέχνη μας αυτή δεν είναι θεωρητική του στύλ διαβάζω το μαθημά μου και είμαι εντάξει!
Είναι σαν τα μαθηματικά! 'Αν διαβάσεις μόνο τη θεωρία και δεν προχωρήσεις και στην άσκηση, να δεις τα λάθη σου και τις αδυναμίες σου στο χαρτί έτσι ώστε να τα επισημαίνεις συνεχώς και να προσπαθείς να τα διορθώσεις δεν πας μπροστά!
Έτσι και στη μουσική μας! Αν δεν ακούσεις τον εαυτό σου και δεν βάλεις κι άλλους έμπειρους να σε συμβουλεύσουν και να σε διορθώσουν μια ζωή θα είσαι στάσιμος!
Εγώ οφελήθηκα πάρα πολύ σήμερα και έσκυψα το κεφάλι για περισσότερη δουλειά!
Με την εν Χριστώ Αγάπη
ΙΩΑΝΝΗΣ
 
Last edited:

Αντωνης Μιχελουδακης

παλαιόν στρουθίον μονάζον
Αγαπητέ Ιωάννη. θέλω να σου πω ότι θεωρώ αυτονόητο ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να ηχογραφεί και να κοινοποιεί τις ηχογραφήσεις του και δω και αλλού.Επίσης δεν θα σου έγραφα αν απλά έβαζες μια ηχογράφηση έτσι για μια απλή γνωριμία μαζί μας είδικά αν δεν μου άρεσες.Εγραψα επειδή διέκρινα ότι σε ενδιαφέρει η γνώμη μας.Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο θεωρώ ότι λόγω ηλικίας καλύτερα για σένα θα ήταν, να κοινοποιείς αυτά που ψάλλεις στους δικούς σου ανθρώπους(κυρίως στον δάσκαλο και σε αυτούς που σε αγαπούν και τους εμπιστεύεσαι) είναι πιο ασφαλές για σένα απο πολλές απόψεις.Φυσικά και πάλι όλα τα παραπάνω είναι προσωπική άποψη και συ κάνε όπως νομίζεις εγώ απλά εξέφρασα την γνώμη μου.Πάντα γειά

ΥΓ.Σταύρο αν είμουνα δεσπότης δεν θα βρισκα την πόρτα να μου πεί ο ψάλτης το εις πολλά......και ο ψάλτης τον δεσπότη να του το πεί.......
 

farlekas 1980

Παλαιό Μέλος
Αγαπητέ Αντώνη,

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Η ηχογράφηση "ανέβηκε" με, καθαρά, παιδευτικό χαρακτήρα. Ο Ιωάννης υπέβαλε εαυτόν στην κρίση των ... παλαιοτέρων (και όχι μόνον), και όχι με τον τρόπο που οι έμπειροι συνάδελφοι "ανεβάζουν", δλδ. από άποψη ερμηνείας κλπ.

Προσωπικά πιστεύω πως είναι πολύ ωφέλιμο να "ανεβάζει" κάποιος ηχογραφήσεις του ακόμα και αν είναι αρχάριος, μια που μαθαίνει από "πρώτο χέρι" τις αδυναμίες του, αδυναμίες που ίσως να μην είχε αντιληφθεί ή να μην του είχαν υποδειχθεί για διάφορους λόγους.

Εξάλλου, ο τρόπος, η συστολή και μόνο με την οποία "ανέβηκε" το μέλος από τον Ιωάννη, μιλάει από μόνη της για την αυτογνωσία και το μέτρο που τον διακρίνουν σαν άνθρωπο και σαν ψάλτη, χαρακτηριστικά καθ' όλα επαινετά.

Ας μην ξεχνάμε εξάλλου, ότι κατά καιρούς έχουν "ανέβει" εδώ μέλη από έμπειρους (θεωρητικά) συναδέλφους, που μόλις τα ακούσεις θυμάσαι το "έφριξε πάσα ακοή"
:D:D:D Αυτογνωσία και μέτρο, μηδέν δλδ.! Και αν κάποιος τολμήσει να κάνει κάποια καλοπροαίρετη, έστω, παρατήρηση "τα ακούει" και από πάνω... :D Το έχουμε ζήσει και αυτό... :rolleyes:

Ποτε εγινε κατι τετοιο :rolleyes::rolleyes::rolleyes: ;
 
Έχει τα λαθάκια του...:rolleyes:
Αλλά όπως θα ακούσετε είναι αφιερωμένο σε όλους σας!
Οι κανόνες ισχύουν:ΜΟΝΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ!!!:D
 

Attachments

  • ΕΩΘΙΝΟΝ Ε'.wma
    5.7 MB · Views: 43

kostantim

Μέλος
Αναρωτιέμαι, πού τα' μαθες τόσα κόλπα...:D:wink:

συγχαρητιρια και σε εσενα και στον δασκαλο σου εχεις πολλες δυνατοτητες και πανω απο ολα εχης το πλεονεκτημα το μικρο της ηλικιας σου εν αντιθεση με εμενα που ναι μεν εχω κι εγω καλο δασκαλο των αρχωντα ΓΡ ΝΤΑΡΑΒΑΝΟΓΛΟΥ αλλα δυστηχως αργησα πολλυ συνεχισε και παλη μπραβο
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
ΣΗΜ: Αγαπητέ konstantim, το σχόλιό μου που σχολιάζετε αναφέρεται στον stapaman και τις τεχνικές του γνώσεις...:)
 

raphael

Ραφαήλ Ζουμής
Έχει τα λαθάκια του...:rolleyes:


Μα καλά μας αφιερώνεις κάτι που έχει λάθη? :D
Έβαλα να ακούσω το Εωθινό αλλά με έπιασε υπνος..
Κάτι σου είπε ο κ.Μιχελουδακης αλλά δεν το έπιασες..

Απ το να κάθεσαι στο σπίτι και να ψέλνεις στα χαμενα με έναν Ισοκράτη πιάσε τις εκκλησίες όπου έχει εσπερινό και όρθρο και ψάλε..
 
Μα καλά μας αφιερώνεις κάτι που έχει λάθη? :D
Έβαλα να ακούσω το Εωθινό αλλά με έπιασε υπνος..
Κάτι σου είπε ο κ.Μιχελουδακης αλλά δεν το έπιασες..

Απ το να κάθεσαι στο σπίτι και να ψέλνεις στα χαμενα με έναν Ισοκράτη πιάσε τις εκκλησίες όπου έχει εσπερινό και όρθρο και ψάλε..

Κύριε Ραφαήλ ευχαριστώ κατ'αρχάς που μπήκατε στον κόπο να με ακούσετε...

"Επιασα" πολύ καλά τι μου είπε ο κύριος Μιχελουδάκης. Διότι απλούστατα αυτά ακριβώς κάνω!

Όπου εσπερινός και Όρθρος εκεί είμαι κι εγώ και κάθε Σάββατο σηκώνομαι αξημέρωτα να πάω σε κοντινή πόλη για να ψάλω σε μοναστήρι!

Ποτέ δεν ισχυρίσθηκα ότι είμαι καλός ψάλτης ούτε ότι έχω ωραία φωνή... Ως μαθητευόμενος κάνω λάθη!
Εγώ αυτήν τη στιγμή αυτό μπορώ να προσφέρω αυτό προσφέρω! Δεν ανάγκασα κανένα να με ακούσει με το ζόρι!
Μετά από παράκληση μερικών φίλων σε Π.Μ ανέβασα μία ηχογράφηση γιατί είχαν περιέργεια να ακούσουν τη φωνή μου (καλά να πάθουν!:D)
Κι επειδή -παράξενο πως- δεν το περίμενα να ακούσω θετικά σχόλια ήθελα να τους ευχαριστήσω για τις συμβουλές τους και το ενδιαφέρον τους γιαυτό ανέβασα και το εωθινό!
Τουλάχιστον χρησιμεύω ως υπνωτικό!
Αν δεν σας παίρνει λοιπόν ο ύπνος το βράδυ μπορείτε να με ακούτε!
Εγγυημένα αποτελέσματα!
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Κάτι σου είπε ο κ.Μιχελουδακης αλλά δεν το έπιασες..
Ο κ. Μιχελουδάκης ήξερε τι έλεγε, αλλά, επιτρέψτε μου, το είπε πολύ πιο διακριτικά από σας (ή όπως ταιριάζει να μιλούν φτασμένοι ψάλτες -εσείς κι αυτός και άλλοι- σε έναν 18χρονο που έχει πολύ ζήλο για τη μουσική χωρίς να είναι απαλλαγμένος από τον παρορμητισμό της νεότητας, για τον οποίο μίλησε άριστα ο Αριστοτέλης).
 

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
Είσαι σίγουρος ότι είναι φίλοι σου? :wink:

Μέσα στην καλοσύνη, μεσημεριάτικα, αγαπητέ... Λίγη συγκαταβατικότητα προς ένα νέο άνθρωπο δεν βλάπτει...
 

Κων/νος Βαγενάς

Κωνσταντίνος
Ο κ. Μιχελουδάκης ήξερε τι έλεγε, αλλά, επιτρέψτε μου, το είπε πολύ πιο διακριτικά από σας (ή όπως ταιριάζει να μιλούν φτασμένοι ψάλτες -εσείς κι αυτός και άλλοι- σε έναν 18χρονο που έχει πολύ ζήλο για τη μουσική χωρίς να είναι απαλλαγμένος από τον παρορμητισμό της νεότητας, για τον οποίο μίλησε άριστα ο Αριστοτέλης).

Μα ο κ. Μιχελουδάκης, ως άλλη Ρένα Βλαχοπούλου, αυτά ακριβώς προέβλεψε!
 
Είσαι σίγουρος ότι είναι φίλοι σου? :wink:

Αγαπητέ κύριε Ραφαήλ, λυπούμαι πάρα πολύ αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω έναν τέτοιο διάλογο από τη στιγμή που έχεται κακή διάθεση και μόνο σκοπό να πληγώσετε...

Υ.Γ. Και γράψτε λάθος! Τώρα κατάλαβα τι πραγματικά εννοούσε ο κύριος Μιχελουδάκης...
 
Last edited:

Greekψαλτης

Ψαλῶ τῶ Θεῶ μου, ἕως ὑπάρχω.
Λυπαμαι που βλεπω πως αντι να συμβουλεψουν καποιοι εναν νεο ανθρωπο μολις 18 ετων, που εχει αγαπη και ενθουσιασμο για τη μουσικη αυτη, με λογια και κυριως με τροπο αναλογο ωστε πραγματικα να τον ωφελησουν και να μην τον πληγωσουν, κανουν ακριβως το αντιθετο!:eek: Επειδη κ. raphael ημουν ενας απο αυτους που προετρεψαν τον νεαρο Ιωαννη να ανεβασει ηχογραφησεις του προκειμενου να δεχθει καλοπροαιρετα σχολια προς βελτιωση, εχω να σας πω πως μπορει να μην τον γνωριζω προσωπικα αλλα τουλαχιστον εχθρος του δεν ειμαι!:cool: Αυτο προς απαντηση στην απορια σας για το αν αυτοι που τον προετρεψαν ηταν πραγματικα φιλοι του!:wink: Επισης τοσο εγω οσο και αλλα μελη ειχαμε τουλαχιστον την ευαισθησια να συμβουλευσουμε οπως μπορουσαμε καλυτερα τον Ιωαννη χωρις περιττα λογια και υφος 1000 καρδιναλιων!:rolleyes: Ειλικρινα συγχωρεστε μου τον εκνευρισμο αλλα επειδη αυτο το επεισοδιο με συμπεριφορες ψαλτων που αποτρεπουν και απογοητευουν με τα σχολια τους το εχουμε ζησει ολοι μας λιγο ως πολυ στα πρωτα μας βηματα γιαυτο και ενισταμαι ως προς τη συμπεριφορα σας! Ειστε και εσεις νεος τοσο στην ηλικια οσο και στην εμπειρια και καλο ειναι να φερεστε αναλογα... Οι μεγαλοι δασκαλοι (σε ηλικια και εμπειρια) στους οποιους μπορουμε να δικαιολογησουμε και καποιο υφος ειναι αλλοι:wink:
Φιλικα Ιωαννης Μ.:cool:
 
Last edited:

Μακρυγιάννης

Κανάλια Μαγνήσιας
Λυπαμαι που βλεπω πως αντι να συμβουλεψουν καποιοι εναν νεο ανθρωπο μολις 18 ετων, που εχει αγαπη και ενθουσιασμο για τη μουσικη αυτη, με λογια και κυριως με τροπο αναλογο ωστε πραγματικα να τον ωφελησουν και να μην τον πληγωσουν, κανουν ακριβως το αντιθετο!:Φιλικα Ιωαννης Μ.:cool:

Μα που νομίζετε οτι βρίσκεστε! Πέρίμενε και το παιδάκι υποστήριξη! χα!
 

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
Μα που νομίζετε οτι βρίσκεστε! Πέρίμενε και το παιδάκι
υποστήριξη!
χα!

Νομίζω είναι κάτι που γίνεται στο φούρνο με πατάτες, καροτάκι και ρίγανη... Περισσότερα δεν θυμάμαι....:D
 
Top