Μια καταγραφή δοξαστικού Αγ. Πατέρων, Θρ. Στανίτσα με ... χρονολογίες.

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
:D:D:D Φτου μου να μη βασκαθώ!
Δεν κρατάω συνήθως χρονολογίες! Αυτό το έχετε διαπιστώσει! Όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως το επισυναπτόμενο...
Είχαμε αντιγράψει από ιδιόγραφο του άρχοντα το Δοξα των Αγ. Πατέρων, αλλά ήταν συντομώτερο, από το συνημμένο... Κάποιος μου έδωσε μια ταινία (Χρονολογημένη), και ακριβώς 5 χρόνια μετά έγινε η αρχική καταγραφή, που συμπληρώθηκε κατά καιρούς με παραπομπές στην πίσω όψη των σελίδων σε μουσικές γραμμές από άλλες ηχογραφήσεις του μεγάλου δασκάλου! ... (αχρονολόγητες):(!
[Σημείωμα συντονιστή (ΔΚ)] Μία φράση/παροιμία αποσύρθηκε.
 

Attachments

  • ΔΟΞΑ ΑΓ ΠΑΤΕΡΩΝ ΘΡ. ΣΤ..pdf
    592.4 KB · Views: 1,227
Αυτό θα πω αύριο με όλες τις παραπομπές!:D
Καλημέρα κ. Νίκο
Ο αγαπητός μου πατέρας, ο οποίος λείπει ταξίδι στα Γιάννενα και ευτυχώς επιστρέφει την Κυριακή το πρωί :wink::wink: μου είπε φεύγοντας με το ζωηρό ύφος του δασκάλου..Δημητρό να προσέξεις από το κείμενο του Γιάννου "τα μυρίπνοα άνθη" Θα το πω μάλλον σόλο αύριο..:eek::eek:
Εμείς έχουμε το κείμενο χωρίς τις παραπομπές
Αν έχετε την καλωσύνη θα με ενδιέφερε πάρα πολύ η απόδοση του κειμένου από εσάς. Φαντάζομαι αυτό θα ενδιέφερε και πολλούς από το Forum..
Περιμένουμε λοιπόν και το ηχητικό:D:D
Θα προσπαθήσω να το διαβάσω και με τις παραπομπές..
 
Είχα κάμει κι εγώ προ ετών απομαγνητοφώνηση ενός δοξαστικού των Αγίων Πατέρων. Τώρα που το βλέπω, μάλλον μιλούμε (γράφουμε) για την ίδια ηχογράφηση. Θα παρακαλούσα, λοιπόν, κ. Γιάννου, να ακούσετε κι εσείς ξανά την δική σας και να μου πείτε αν πρόκειται περί της ίδιδας ηχογραφήσεως. Η απομαγνητοφώνησή μου είναι αρκετά βαρυφορτωμένη με λεπτομέρεις, οπότε ίσως και κάπου να προκύπτουν προβλήματα ορθογραφίας. Στο "θεηγόροι οπλίται" εγώ βάζω πλ. β΄.
 

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
λκξηκλξ

Πολύ πιστή η καταγραφή!
Δεν χρειάζεται όμως τόσο βαρύ φορτίο αναλύσεων για να αποφεύγονται ακρότητες, ορθογραφικά λάθη και το ομαλό κείμενο να είναι προσιτό σε όλους και όχι μόνο στους διαθέτοντας τις φωνητικές ικανότητες του Θ.Στ.! Προφανώς πρόκειται ή για την ίδια εκτέλεση, ή κάποια άλλη που το ... καρμπόν ήταν σε καλή κατάσταση, και το αποτέλεσμα παραπλήσιο!:D Άλλωστε ο Άρχων τα μέλη αυτά τα είχε αποθηκεύσει στο μυαλό του με όλες τις γραμμές που χρησιμοποιούσαν στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, όπου οι άρχοντες πρωτοψάλτης - λαμπαδάριος δεν βλέπουν μουσικά κείμενα. Ο κανονάρχος είναι ο υποβολέας του κειμένου... και η μνήμη των αρχόντων ... ζωντανή μουσική βιβλιοθήκη:D
 

Nikos L.

Παλαιό Μέλος
τη μελωδια που καταγραφει ο κος Γιάννου στη φράση "τα μυρίπνοα άνθη" κ περισσότερο στα ανθη, νομίζω-γιατί πέρασε χρόνος- την εκτελεί ο Β. Εμμανουηλίδης σε μια εκτέλεση στο cmkon.org
Αλλά κ όλο το κομμάτι (εκτέλεση Εμμανουηλίδη) βασίζεται περίπου στη συγκεκριμένη σύνθεση κ σ' αυτή του Πρίγγου.
Αποδόστε το με την ψυχή σας αύριο.......διότι η μελωδία βρίσκεται μέσα σας.
 

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
Πολύ ωραία η καταγραφή. Κλασικώτατη!
Προσοχή μόνο να μην πούμε "Νικαίας το καύχημα" αύριο...:wink:

ΥΓ. Το "Χαλκηδόνος το καύχημα" θα ήταν λιγότερο μεμπτό...:D
 
Last edited:
Top