Πανήγυρις Αγ. Γεωργίου, Ι.Μ. Αγ. Παύλου, 1992

haris1963

παλαιότατο μέλος
Τη χρονιά αυτή η Αγρυπνία του Αγίου έπεσε μεσοβδόμαδα (Τρίτη προς Τετάρτη) και δεν είχαν έλθει προσκεκλημένοι από άλλες Μονές του Όρους, γιατί γινότανε μεγάλη πανήγυρις στην Ι.Μ. Ξενοφώντος καθώς και στην Ι.Μ. Ζωγράφου. Εν τούτοις, την εποχή εκείνη ο παπα-Συμεών (τώρα πρέπει να βρίσκεται σε ένα Δοχειαρίτικο κελλί κοντά στην Ι.Μ. Κωσταμονίτου) διέπρεπε, με την τέχνη και το τάλαντό του. Έκανε και κάποια μαθήματα στον ηδύφωνο παπα-Άνθιμο και "έβγαλαν" οι δυό τους με λίγους βοηθούς που δεν γνώριζαν και πολλά από μουσικά, μια από τις πιο ωραίες Αγρυπνίες, που έχω βρεθεί στο Άγ. Όρος.

Χαρακτηριστικά τα υψηλά Αγιοπαυλίτικα ίσα και η γεμάτη πάθος και συγκίνηση ψαλμωδία, που μόνο στο Άγιον Όρος συναντά κανείς. Εκείνη τη βραδιά, εγώ ήμουν σίγουρος ότι έβλεπα αγγέλους κι όχι μοναχούς που έψελναν.

Ξεκινώ την ψηφιοποίηση με το Δοξαστικό των Αίνων "Ανέτειλε το Έαρ", μαζί με το Και Νυν "Αναστάσεως ημέρα" και θα συνεχίσω μέσα στις επόμενες ημέρες να ανεβάζω και την υπόλοιπη Αγρυπνία.

ΧΣ
 

Attachments

  • 1.DoxaAgGeorgiou_1992_IMAgPavlou_pSymeon.mp3
    12.3 MB · Views: 651
  • 2-KaiNynAnastasewsHmera_1992_IMAgPavlou_pAnthimos.mp3
    9.2 MB · Views: 466

haris1963

παλαιότατο μέλος
Συνεχίζω με το ανέβασμα της Δοξολογίας, του Ασματικού της και του Απολυτικίου του Αγίου που ακολούθησε. Στα προηγούμενα που ανέβασα, αν θέλετε, αλλάξτε τους αριθμούς των κομματιών από 1. και 2., σε 11. και 12. αντίστοιχα, για να μπουν στη σειρά τους, όταν ανεβάσω ακόμα 10 μαθήματα από τον Εσπερινό, ως το Δοξαστικό των Αίνων.

Αν αναρωτηθείτε γιατί η Δοξολογία είναι σε Α' ήχο κι όχι σε πλ. Α', η απάντηση είναι απλή: αυτήν γνώριζε και μπορούσε να ψάλει ο παπα-Άνθιμος. :)

ΧΣ
 

Attachments

  • 13. Doxologia_HxosA_Iakovou_pSymewn&pAnthimos.mp3
    24.2 MB · Views: 402
  • 14. AsmatikonDoxologias_1992_IMAgPavlou_pSymewn&pAnthimos.mp3
    6.4 MB · Views: 257
  • 15. ApolytikionAgGeorgiou_1992_IMAgPavlou_pAnthimos.mp3
    1.3 MB · Views: 231

Τάσος Μπόκος

Παλαιό Μέλος
αλλάξτε τους αριθμούς των κομματιών από 1. και 2., σε 11. και 12. αντίστοιχα, για να μπουν στη σειρά τους, όταν ανεβάσω ακόμα 10 μαθήματα από τον Εσπερινό, ως το Δοξαστικό των Αίνων.
ΧΣ

Πολύ όμορφη πραγματικά η αγρυπνία (από τα όσα ανέβηκαν).
Κε Συμεωνίδη, θα μπορούσατε να ανεβάσετε και τα υπόλοιπα;
 
Top