Αφιερωμένο στον ybulbu [Άρχων Χαρ.Ταλιαδώρος]

ΦΩΤΙΟΣ ΚΕΡΜΕΛΙΔΗΣ

Παλαιό Μέλος
Λόγω του ότι τελευταία ακούω και διαβάζω διάφορες αλλά ευτυχώς μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού,αρνητικές απόψεις για τον Άρχοντα κ.Χαρίλαο Ταλιαδώρο τα οποία φυσικά προκαλούν θλίψη και στεναχώρια θα ήθελα να καταθέσω και να μοιραστώ μαζί σας μία εκ των εμπειριών μου για να σας αποδείξω την ταπεινοφροσύνη του,το πραγματικό του ήθος,την απλότητά του,την αγάπη του προς τους νέους ιεροψάλτας.Πριν μερικούς μήνες τον κάλεσα στο κινητό του τηλέφωνο,για να συζητήσουμε ένα θέμα,ενώ οδηγούσε στην εθνική οδό.Αφού μου ζήτησε να κλείσω το τηλέφωνο για να βρει παράδρομο τελικά έπειτα από πέντε λεπτά πάρκαρε το αυτοκίνητό του επί του παραδρόμου.Με καλεί και αφού συζητήσαμε το φλέγον θέμα, του ζήτησα να μου ψάλλει το ασματικόν της δοξολογίας Άγια λόγω του ότι τα παιδιά μου, κατέστρεψαν το συγκεκριμένο έγγραφο.Το ηχογράφησα από το κινητό μου και σας το μοιράζομαι.Αφού το ακούσετε θέλω να ρωτήσω ποιος άνθρωπος 84 ετών θα σταματούσε σε εθνική οδό για να ακούσει τις ανοησίες ενός 40χρονου,να ψάλλει μέσα στην κίνηση και να είναι και τόσο ευγενής μαζί του;
Σημειωτέον ότι έχω και άλλα τέτοια αρχεία αλλά λόγω του ότι είναι προσωπικά δεν μπορώ να σας τα παρουσιάσω.Πιστεύω ότι μόνο αυτό αρκεί.Σας ευχαριστώ.
Υ.Γ. Πρέπει να μάθουμε να μην κρίνουμε και κατακρίνουμε συναδέλφους μας.Όλοι μας τον Ένα Θεόν ψάλλουμε και υμνούμε.΄Ελεος πια.

Attachments

• ΤΑΛ-ΦΩΤ.wav
    17.3 MB · Views: 204
Σας ευχαριστώ για την αφιέρωσή σας, αν και ξέρω πως η πρόθεση ήταν δηκτική.

Εγώ τον Ταλιαδώρο χαίρομαι να τον ακούω, με τα ακούσματά του μεγάλωνα μέχρι κάποια ηλικία και τον θεωρώ σοβαρό ψάλτη. Φυσικά, κάποια στοιχεία της εκτελέσεώς του δε με αναπαύουν ιδιαίτερα, αλλά είναι εκκλησιαστικός.

Οι αντιδράσεις στο άλλο θέμα δεν ήταν για το όνομα του Ταλιαδώρου αλλά για του Δασκαλούδη που κάθε άλλο παρά ψάλλει. Πάντως, περιέργως βάλατε το δικό μου όνομα που μίλησα μόνο με thanks και παραβλέψατε αυτών που σας απάντησαν.

Και πάλι ευχαριστώ για το ντοκουμέντο.

Κύριε Κερμελίδη έχετε δίκιο ότι δε πρέπει να κρίνουμε και να κατακρίνουμε καθώς όλοι έναν Θεό υμνούμε αλλά τα γραφόμενά σας είναι κάπως "ολοκληρωτικά" και αυθαίρετα. Ότι δηλαδή κατά κοινή ομολογία όλοι θεωρούμε καλύτερους ψάλτες στην Ελλάδα το Ταλιαδώρο και το Δασκαλούδη, και το ότι πολύ κρίμα είναι που κάποιοι (ευτυχώς ελάχιστοι) τι έκαναν...."δεν τους αρέσει ο Ταλιαδώρος".

κ.Μιχάλη απαντήστε μου ειλικρινά.Εσάς δεν σας ενοχλεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι εκμηδενίζουν με το παραμικρό τους συγκεκριμένους ιεροψάλτες.Γιατί να αφήνουμε μερικούς να ισοπεδώνουν τα πάντα στο όνομα της ελευθερίας του λόγου και της γραφής ; Δεν θα ήτανε καλύτερα εμείς να ανυψώνουμε όλους τους ιεροψάλτας που βάλλονται; Αυτήν την στιγμή βάλλονται οι συγκεκριμένοι γι΄αυτό και τα γραφόμενά μου.Συγνώμη εάν σας προκάλεσα.

Με συγχωρείτε αλλά πάλι μιλάτε λίγο υπερβολικά κατά τη γνώμη μου, και με όλο το σεβασμό. Δεν τους εκμηδενίζουν όλοι. Έχουμε στο φόρουμ μερικούς φανατικούς οπαδούς του κου Ταλιαδώρου. ¨Εχουμε όλους τους υπόλοιπους, (στους οποίους κ εγώ) που μας αρέσει γενικά ο Ταλιαδώρος, χωρίς να τον έχουμε και είδωλο, και δε μας ενδιαφέρει αν είναι καλός ή κακός άνθρωπος, και υπάρχουν και μερικοί όπως λέτε που εκμηδενίζουν, αλλά αυτό είναι κακοήθια και μειοψηφία.

Για τον κο Δασκαλούδη δε ξέρω, δεν έχω ακούσει και πολλά για αυτόν, θετικά ή αρνητικά. Μόνο στο youtube που έψαλλε ένα χερουβικό και από κάτω οι μαθητές του έγραφαν σχόλια θαυμασμού. Εκμηδενισμό όμως όχι, τουλάχιστον εγώ δεν έχω ακούσει. Και αν το έκανε ένας-δύο....και τι έγινε. Εδώ κάποιο μέλος του φόρουμ υποστήριξε "Τι Καρράς τι Στανίτσας".

Δεν θα ήτανε καλύτερα εμείς να ανυψώνουμε όλους τους ιεροψάλτας που βάλλονται; Αυτήν την στιγμή βάλλονται οι συγκεκριμένοι γι΄αυτό και τα γραφόμενά μου.

Συνάδελφε,

Ὁ καθένας ἔχει τὴν προτίμησή του καὶ εἶναι ἐλεύθερος νὰ τὴν ἐκφράζει, ὅπως καὶ σεῖς εἶστε ἐλεύθερος νὰ λέτε ἀκόμη καὶ ὑπερβολές.

Καὶ ὁ καθένας ἐπίσης ἔχει δικαίωμα νὰ γράφει ἄν κάτι τοῦ ἀρέσει ἤ δὲν τοῦ ἀρέσει.

Δὲν καταλαβαίνω γιατὶ πρέπει νὰ ἀνυψώνουμε ντὲ καὶ καλά. Μπορεῖ νὰ θέλουμε καὶ νὰ γειώσουμε κάτι, ποιὸ τὸ πρόβλημα, Ψαλτολόγιο εἴμαστε ὄχι ὀπαδολόγιο.

Back