[Ανακοίνωση] ByzantinaKeyboard 2008 : Το νέο εντελώς δωρεάν εργαλείο για τη συγγραφή της Βυζαντινής Μουσικής

manousiakisd

Μέλος
ByzantinaKeybord 2008 (ΤΟ ΝΕΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ +++)

μπορείτε να κατεβάσετε
ένα πρόγραμμα για την συγγραφή της βυζαντινή μουσικής στον Η/Υ.
περιέχει οδηγίες στα ελληνικά, γραφούρες, αρχιγράμματα, εικόνες και γραμματοσειρές
είναι εντελώς δωρεάν

μπείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα για να βείτε πληροφορίες για το πρόγραμμα, και να το κατεβάστε!
http://byzantina2008.weebly.com



Με εκτίμηση
Μανουσιάκης Δημήτρης


(για οποιαδήποτε διευκρίνηση επικοινωνήστε μαζί μου
στο e-mail 'manousiakisd@windowslive.com')

 
Last edited:

duodim

Δημήτρης Δημητρακόπουλος
Μπορείτε να μας δώσετε κάποιες περισσότερες (γενικές) πληροφορίες για το συγκεκριμένο λογισμικό; Ευχαριστώ.
 

manousiakisd

Μέλος
:wink:μπείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα για να βείτε πληροφορίες για το πρόγραμμα, και όπου μπορείτε να το κατεβάστε:)!
http://byzantina2008.weebly.com
 
Last edited by a moderator:

ixadin

Ηχάδιν
Βασικά είναι ένα χρησιμότατο βοήθημα για όσους χρησιμοποιούν την το πακέτο ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ του κ. Στέφανου Σουλδάτου. Λειτουργεί ως add-on στο Word, δηλαδή εμφανίζει έναν πίνακα με όλους τους χαρακτήρες όλων των γραμματοσειρών του πακέτου. Το μόνο που κάνεις είναι να κλικάρεις επάνω στον χαρακτήρα που θέλεις και αυτός εισάγετε στο έγγραφο.

Γλιτώνεις πάρα πολύ κόπο στην πληκτρολόγηση.

Πολλά συγχαρητήρια στον κ. Μανουσιάκη.

Υ.Γ.1: Είναι η εξέλιξη αυτού εδώ για τις παλαιές γραμματοσειρές ED
Y.Γ.2: Εαν θέλετε κ. Μανούσιάκη, φροντίστε λίγο περισσότερο τον Installer. Θέλει να εγκαταστήσει το "πρόγραμμα"στη θέση που έχεις κάνει download το αρχείο εγκατάστασης, και πολλοί ίσως να έχουν πρόβλημα.
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Συγχαρητήρια πρώτα στο Στέφανο Σουλδάτο και τον π. Εφραίμ που δημιούργησαν τα ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ και τώρα στον αγαπητό φίλο μας που έφτιαξε τον installer! Θα το δοκιμάσω και θα πω εντυπώσεις. Είμαι περίεργος τι θα έχει το ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ 2009 που έρχεται, όπως γράφεις στην ιστοσελίδα σου. Μπορείς να μας γράψεις κάτι για τα νέα του χαρακτηριστικά; Και πάλι μπράβο σου!!
 

manousiakisd

Μέλος
αγαπητέ nikosthe το Byzantina(keyboard) 2008 είναι ένα πρόγραμμα - προϊόν συνένωσης δύο άλλων προγραμμάτων το οποίο έγινε με πολύ κόπο. σε λίγο λοιπόν θα έρθει το VirtualByzantina 2009+. τι θα περιέχει;;; ΜΥΣΤΙΚΟ! (πάντως να σου δώσω μια ιδέα θα αλλάξει ριζικά το περιβάλλον, θα προστεθούν κουμπιά και πολλές μακροεντολές και θα πάρει σιγά - σιγά τον δρόμο ως αυτόνομο πρόγραμμα!)
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Συγχαρητήρια και από μένα αν και δεν το έχω χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα ακόμα.

Πάντως, εάν το πρόγραμμα είναι βασισμένο σε υπάρχουσα εργασία των π. Εφραίμ και Στέφανου Σουλδάτου, δεν θα έπρεπε να αναφερθούν και αυτοί στην ιστοσελίδα σου για λόγους δεοντολογίας; Εκτός και δεν κατάλαβα σωστά οπότε ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων.
 

Αθωνίτης

Παλαιό Μέλος
Με το Word 2007 θελει κατιτις παραπανω....τροποποιησεις κ.τ.λ. δεν εμφανιζει ολα τα κουμπια σε πινακα αλλα σε γραμμη....πως αλλαζουν αυτα??
Παντως συγχαρητηρια και απο μενα
 

manousiakisd

Μέλος
όλα τα κουμπιά εμφανίζονται, απλά πρέπει να επιλέξτε το δεξί βέλος στο τέλος της λορίδας για να εμφανιστόυν και τα υπόλοιπα. Πάντως το πρόβλημα αυτο για το office 2007 δεν θα υπάρχει στην επομενη έκδοση του προγράμματος VirtualByzantina 2009
 

souldatos

Στέφανος Σουλδάτος
Δείτε εδώ το σχόλιο μου γιατί θεωρώ ότι η χρήση του εικονικού πληκτρολογίου θα επιβραδύνει την ταχύτητα συγγραφής.

Συνεχίζω να πιστεύω ότι το πακέτο ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ (αναφέρομαι στο πρωτότυπο :wink: ) είναι το πιο γρήγορο εργαλείο συγγραφής βυζαντινής μουσικής... :)
 

duodim

Δημήτρης Δημητρακόπουλος
Δείτε εδώ το σχόλιο μου γιατί θεωρώ ότι η χρήση του εικονικού πληκτρολογίου θα επιβραδύνει την ταχύτητα συγγραφής.

Συνεχίζω να πιστεύω ότι το πακέτο ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ (αναφέρομαι στο πρωτότυπο :wink: ) είναι το πιο γρήγορο εργαλείο συγγραφής βυζαντινής μουσικής... :)

'Ολες οι προσπάθειες είναι επαινετές και αξίζουν συγχαρητήρια.'Ομως, νομίζω ότι το πακέτο ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ(πρωτότυπο :wink:) είναι ήδη δοκιμασμένο. Βελτιώσεις, σίγουρα, μπορεί να γίνουν ακόμη πολλές. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι το υπέρμετρο άγχος για την ταχύτητα συγγγραφής. Το πακέτο είναι βέβαιο, ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για επαγγελματική χρήση. Εκείνοι που θα το δουλεύουν έτσι, σίγουρα θα γράφουν τη σελίδα σε ελάχιστα λεπτά. Οι υπόλοιποι, νομίζω οι πολλοί, θα γίνομε επαγγελματίες τυπογράφοι; Εγώ, ο ερασιτέχνης, τι να γράψω τη σελίδα σε 25λεπτά τί σε 15. Μη ξεχνάμε, ότι πριν λίγα χρόνια δεν φανταζόμαστε, ότι θα μπορούσαμε να γράφουμε ΒΜ σε Η/Υ. Εκείνο που θα μου άρεσε αγαπητέ Στέφανε, είναι αν μπορεί να προστεθούν στο πακέτο και κάποιες άλλες γραμματοσειρές (καλλιγραφημένες) σε ομάδες, με την ίδια διάταξη πληκτρολογίου, η οποία είναι εξαιρετική. Δεν ξέρω αν είναι εύκολο. Θα θέλει, φαντάζομαι το χρόνο του.
Και πάλι πολλές ευχαριστίες στον Πατέρα Εφραίμ και σε σένα.
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
αγαπητέ nikosthe το Byzantina(keyboard) 2008 είναι ένα πρόγραμμα - προϊόν συνένωσης δύο άλλων προγραμμάτων το οποίο έγινε με πολύ κόπο. σε λίγο λοιπόν θα έρθει το VirtualByzantina 2009+. τι θα περιέχει;;; ΜΥΣΤΙΚΟ! (πάντως να σου δώσω μια ιδέα θα αλλάξει ριζικά το περιβάλλον, θα προστεθούν κουμπιά και πολλές μακροεντολές και θα πάρει σιγά - σιγά τον δρόμο ως αυτόνομο πρόγραμμα!)
Ωραία!! Καταλαβαίνω τη "μυστικότητα" για τα νέα χαρακτηριστικά. Ελπίζω να κρατηθεί ως freeware. Το καλύτερο απ' όλα όμως είναι αυτό που γράφεις ότι θα πάρει το δρόμο του ως αυτόνομο πρόγραμμα! Δηλαδή θα απεξαρτητοποιηθεί από τις μακροεντολές του word και θα έχει δικό του γραφικό περιβάλλον; Υπάρχει και περίπτωση να παίζει μέσω wine και σε linux;
 

manousiakisd

Μέλος
κατ' αρχή! ό,τι και αν κάνω θα είναι FREEWARE! προς το παρόν και η επόμενη έκδοση VirtualByzantina 2009+ θα δουλεύει μες στο Word. Να μας έχει ο Θεός καλά μες στον επόμενο μήνα με 1/2μήνα θα κυκλοφορήσει! το ονόμασα ''Virtual'' γιατί αλλάζω το περιβάλλον εργασίας. δηλ. ενώ προσθέτω χαρακτηριστικά γίνεται πιο απλό. παράδειγμα: για έναν αρχάριο θα είναι πανεύκολη η αρχή, αντίθετα για έναν έμπειρο θα είναι θησαυρός εργαλείων!!!
ΠΡΏΤΑ Ο ΘΕΌΣ η μεθεπόμενη έκδοση του πακέτου ''byzantina'' θα είναι σε ανεξάρτητο περιβάλλον "στα σκαριά είναι" .... αυτό δεν αποκλείει το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξουν και βελτιώσεις ενδιάμεσα του VirtualByzantina 2009+. Όσο για linux ψάχνομαι ... εξηγήστε μου τι είναι το wine και κάντε μου τις προτάσει σας!!!! πολλά ευχαριστώ

ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΜΑΝΟΥΣΙΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
manousiakisd@windowslive.com
 

ixadin

Ηχάδιν
Το Wine είναι μια πλατφόρμα που χρησιμοποιούν τα Linux προκειμένου να μπορέσουν να προγράμματα που είναι φτιαγμένα για Windows να λειτουργήσουν στα Linux.

Η καλύτερη σουίτα γραφείου (κοινώς Office) είναι το OpenOffice.org (Δηλαδή θα μας βόλευε να υπάρχει και το byzantina για το OpenOffice.

Τώρα πρακτικά για να φτιάξετε ένα πρόγραμμα για το Linux δεν ξέρω να πω τίποτα (γιατί δεν ξέρω από develop) αλλά θα ήταν καλό να φροντίσετε όταν θα κάνετε το "αυτόνομο" πρόγραμμα, να μην χρησιμοποιεί αποκλειστικά τεχνολογίες Microsoft (π.χ Net.FrameWork ή SilverLight) και να ζητά να φτιάξει καταλόγους σε system folder των Windows, αλλά να χρησιμοποιεί (λέω τώρα) Flash και να δουλεύει όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα (δηλ. να μην καλεί στοιχεία του Word, Visual Basic)
 
Last edited:

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Έχει παρατηρηθεί επίσης ότι παίζουν ευκολότερα σε wine προγράμματα τα οποία δεν έχουν installer, αλλά είναι standalone. Όλα δηλ. τα αρχεία τους είναι σ' ένα φάκελο, από τον οποίο εκτελείς το exe και παίζει το πρόγραμμα (όπως π.χ. το Virtual Dub). Ακόμα πιο εύκολο είναι αν το πρόγραμμα είναι μικρό και είναι ένα μόνο standalonle exe, όπως κάτι μικροεφαρμογές. Αλλά αυτό δεν είναι κανόνας: σ' εμένα παίζουν πολύ καλά προγράμματα όπως το Photo Filtre, το DVD Fab decrypter, το Easy capture και το μtorrent, τα οποία είναι με installer. Ειδικά το τελευταίο παίζει τελείως απροβλημάτιστα.

Να πούμε εδώ ότι το office 2003 εγκαθίσταται κανονικότατα στο linux. Δεν το έχω εξαντλήσει βέβαια στις δοκιμές, γιατί χρησιμοποιώ πάντα open office. Θα προσπαθήσω όμως, παρόντος του office 2003 στο linux, να εγκαταστήσω το Byzantina 2008, να δω αν παίξει. Δυστυχώς, οι μακροεντολές του word δεν παίζουν στο open office, ώστε να γίνει μεταφορά. Όποιος το κάνει αυτό, θα ανακηρυχθεί νομίζω σε ευεργέτη του ανοιχτού λογισμικού και του... "ανοιχτού γραφείου" (open office) ειδικότερα!
κατ' αρχή! ό,τι και αν κάνω θα είναι FREEWARE!
+100!!!
 

Firfiris

Κωστόπουλος Ευθύμιος
Κακά τα ψέματα, η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να τοποθετήσεις το κείμενο κάτω ακριβώς από τους μουσικούς χαρακτήρες...

Ερώτηση προς κάθε ειδήμονα:

Θα υπάρξει ποτέ τρόπος ώστε πατώντας το "TAB" ο κέρσορας να πηγαίνει από χαρακτήρα σε χαρακτήρα (όταν γράφεις το κείμενο) και όχι εκεί που πάει ως συνήθως;

ΑΥΤΟ θα λύσει το πρόβλημα.

Το να γράφεις τους μουσικούς χαρακτήρες με το πληκτρολόγιο είναι αστεία υπόθεση... το κείμενο πρέπει να διορθωθεί - μεταβληθεί.
 

manousiakisd

Μέλος
ΠΕΡΙ ΤΑΒ: το πρόβλημα θα λυθεί με την επόμενη έκδοση του προγράμματος VirtualPsaltica 2009+ που θα κυκλοφορήσει σ' έναν μήνα. η καλύτερη στοίχιση να ξέρετε γίνετε χρησιμοποιώντας το space, παράδειγμα: αν γινόταν αυτό που λέτε σκεφτείτε τον ίδιο χώρο χρειαζόμαστε κάτω από μία απόστροφο για την συλλαβή -μνον (ύμνον) τον ίδιο για το -κω (σαρκωθείς) και τον ίδιο για το -α (αναστάσεως);;; ΟΧΙ! άρα αυτό που λέτε για το TAB όχι μόνο δεν μας βοηθά αλλά δημιουργεί πρόβλημα! πάντως στην επόμενη έκδοση η στοίχιση του κειμένου από τον χρήστη θα περιορισθεί στα πρακτικά! σκεφτείτε το!
 
Last edited:

souldatos

Στέφανος Σουλδάτος
Δημήτρη,
Η προσπάθειά σου είναι αξιέπαινη και αν φτιάξεις κάποιο ανεξάρτητο πακέτο θα είναι σίγουρα πολύ βολικό.

Θα ήθελα όμως να παρακαλέσω για τα ακόλουθα:

1. Άλλαξε όνομα στις γραμματοσειρές και μακροεντολές που έχεις αντιγράψει από το πακέτο ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ. Μου έχουν στείλει πολλοί μηνύματα ότι εγκαθιστώντας το δικό σου πακέτο, χάλασαν όλα τα αρχεία που είχαν γράψει ως τώρα. [Για όσους ενδιαφερόμενους δεν πρόλαβα ακόμα να απαντήσω προσωπικά: Για να επαναφέρετε τα αρχεία στην κανονική τους μορφή, αφού απεγκαταστήσετε το νέο πακέτο, εγκαταστείστε ξανά τις μακροεντολές και τις γραμματοσειρές του ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ.]

2. Βρες ένα νέο όνομα για το πακέτο "σου". Δε μπορεί να υπάρχουν δυο πακέτα με το ίδιο όνομα.




duodim,
Όπως έχω πει και στο μήνυμα 6 εδώ, έχω σκοπό να ενσωματώσω και χειρόγραφες γραμματοσειρές. Περιμένω προτάσεις...

Αν και πλέον σκέφτομαι να αφήσω να κάνει και τίποτα ο Δημήτρης :wink:
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
1. Άλλαξε όνομα στις γραμματοσειρές και μακροεντολές που έχεις αντιγράψει από το πακέτο ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ. Μου έχουν στείλει πολλοί μηνύματα ότι εγκαθιστώντας το δικό σου πακέτο, χάλασαν όλα τα αρχεία που είχαν γράψει ως τώρα.

Αν αλλάξει χειροκίνητα ο κάθε χρήστης όνομα στις προηγούμενες πριν εγκαταστήσει το νέο πακέτο λύνεται το πρόβλημα;
 

G.Kounatidis

Μέλος
Εγώ βιάστηκα (από περιέργεια) να εγκαταστήσω το νεό αυτό πακέτο θεωρώντας ότι θα με διευκολύνει, αφού γράφω συνεχώς διάφορα μουσικά κείμενα. Προσωπικά το βρήκα εντελώς δύσχρηστο. Για έναν που έχει αποστηθίσει τα πληκτρολόγια του αρχικού πακέτου, είναι εντελώς περιττό να ψάχνει με το ποντίκι στην οθόνη. Για κάποιον που ξεκινά τώρα, δεν ξέρω, μπορεί και να βοηθάει.
Ξέρω όμως ότι ένα ολόκληρο αρχείο μουσικών κειμένων που έχω γράψει εδώ και 1,5 περίπου χρόνο (σας μιλώ για εκατοντάδες σελίδες) έγινε εντελώς αγνώριστο. Πραγματική καταστροφή. Δεν καταλάβαινα τίποτε. Ή ξεκινούσα νέο κείμενο και αντί για ολίγο μου έβαζε ισοκρατήματα.
Το νέο πακέτο, όπως και κάθε νέα προσπάθεια, είναι φυσικά αξιέπαινη, χρήζει όμως σημαντικών βελτιώσεων για να μη δημιουργεί προβλήματα εκ του μη όντος.
Γιώργος Κουνατίδης
 
Top