Περί των τελευταίων γεγονότων...

Status
Not open for further replies.

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Προς όλους:

Είναι στιγμή να αναλογιστούμε όλοι μερικά πράγματα, όπως και γίνεται, και να αποφασίσει ο καθένας μας τί είναι το καλύτερο και να κοιτάξουμε μπροστά με ότι σημαίνει αυτό για τον καθένα. Αισθάνομαι οτι οφείλω μερικές διευκρινήσεις προς όλους ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γεγονότα.

Κατ' αρχήν, σπεύδω να ζητήσω ειλικρινά συγνώμη από όσους στενοχώρησα με τις αποφάσεις μου και τη διαχείριση του forum έως τώρα. Το μόνο σίγουρο είναι οτι έκανα και λάθη.

Προσπάθησα καλοπροαίρετα και με πολλή ανεκτικότητα να μην αποκλειστεί κανένας και να ακουστούν όλες οι απόψεις ελεύθερα.

Προσπάθησα να αντιμετωπίσω τις παρεκτροπές μόλις τις έβλεπα με αρκετές προσωπικές, δημόσιες παρατηρήσεις και ποινές (3-μερος αποκλεισμός, συντονισμός κτλ.) δίνοντας κάθε ευκαιρία σε μία ωφέλιμη συζήτηση να λάβει χώρα ελπίζοντας στη σοβαρότητα και ωριμότητα των συμμετεχόντων. Δεν βοήθησε (τα άκουσα και από πάνω και από τις δύο πλευρές κάθε φορά). Προσπάθησα να παραβλέψω πολλά και διάφορα ελπίζοντας οτι θα επικρατήσει η αγάπη και η κατανόηση. Δεν έγινε.

Ένας συντονιστής δεν μπορεί να παρακολουθεί το forum 24 ώρες το 24ωρο και να επεμβαίνει αμέσως. Ακόμα και όταν μπαίνει στο forum δεν προλαβαίνει να διαβάζει όλα τα μηνύματα, ιδιαίτερα τώρα που γράφουν πολλοί. Έχουμε και προσωπική ζωή και άλλες (πιό σημαντικές) υποχρεώσεις. Ζήτησα να μην απαντάτε δημόσια σε μηνύματα που σας προσβάλλουν αλλά να ενημερώνετε τους συντονιστές και να τους δίνετε ένα δικαιολογημένο διάστημα για να κάνουν κάτι. Ζήτησα να μην ρίχνετε λάδι στη φωτιά και να αγνοείτε τους συγγραφείς που σας ενοχλούν. Δεν στάθηκε δυνατό.

Από την πρώτη στιγμή έκανα παρατηρήσεις στο Γεώργιο Μιχαλάκη, του έδωσα 3-μερο αποκλεισμό, τον έβαλα υπο συντονισμό και τέλος τον απέκλεισα τελείως. Αρκετά μέλη έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για να επανέρθει λόγω του ότι ωφελούνταν από τα γραφόμενά του. Τους σεβάστηκα και τον επανέφερα. Του έδωσα κάθε ευκαιρία για να συμμορφωθεί στους κανόνες του forum αλλά αυτό στάθηκε αδύνατο. Έστειλε το τελευταίο του μήνυμα χτές όπως είπε. Θα το δεχτώ αυτό και θα διαγράψω το Γεώργιο από το forum. Όποιος θέλει μπορεί να επικοινωνεί μαζί του μέσω της ιστοσελίδας του ή προσωπικά.

Στο εξής θα είμαι αυστηρότερος με την τήρηση των κανόνων (τους οποίους θα ανανεώσω σύντομα). Από εδώ και πέρα σε όποια παρεκτροπή που πέφτει στην αντίληψή μου θα στέλνω προσωπική ή δημόσια παρατήρηση. Μή συμμόρφωση θα δέχεται ολιγοήμερο αποκλεισμό. Περαιτέρω μή συμμόρφωση θα θέτει τον/την παραβάτη υπό αυστηρό συντονισμό από την ομάδα συντονιστών. Μή συμμόρφωση θα οδηγεί σε διαγραφή του μέλους.

Μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα θα βάλω υπό προσωρινό συντονισμό μερικά μέλη του forum (θα τους ενημερώσω προσωπικά) προς αποφυγήν "αναζωπυρώσεων".

Θα αποσύρω προσωρινά κάποιες εκτροχιασμένες συζητήσεις στο ιδιωτικό φόρουμ των συντονιστών ώστε να αποφασιστεί πώς και εάν θα επανέλθουν στη δημοσιότητα.

Θα ζητήσω και από άλλα μέλη να συμμετάσχουν στο βάρος του συντονισμού.

Θα υπενθυμίσω σε όλους οτι η λειτουργία και η ποιότητα του φόρουμ εξαρτάται από τα μέλη του. Όποιος έχει να προσφέρει κάτι που θα ωφελήσει ας το προσφέρει και ας μείνει εκεί.

Καλή συνέχεια.
 
Status
Not open for further replies.
Top