[Ερώτηση] JPG ή PDF (ή και τα δύο)

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Θα ήθελα να παρακαλέσω τα μέλη του forum που έχουν την καλωσύνη να ανεβάζουν κατά καιρούς διάφορα μέλη ώστε να τα μοιραζόμαστε και όσοι δεν έχουμε πρόσβαση σ' αυτά, να τα ανεβάζουν, εφόσον έχουν αυτή την δυνατότητα, τόσο σε σε JPG (συμπιεσμένα σε zip ή rar) όσο και σε PDF, επειδή ναι μεν τα PDF είναι πιο εύχρηστα στο ξεφύλλισμα, όμως τα JPG επιδέχονται πιο εύκολα "κόψιμο και ράψιμο", όταν κάποιος θέλει να ετοιμάσει μια δύο σελίδες για συγκεκριμένη χρήση.
Επιπλέον, με κάποιο πρόγραμμα όπως το Print2PDF, to Amyuni PDF Converter και άλλα, με ένα κλικ, ένας μεγάλος αριθμός εικόνων μετατρέπεται σε PDF, μέσα σε δευτερόλεπτα.
Ευχαριστώ.
 
Last edited:

haris1963

παλαιότατο μέλος
... ναι μεν τα PDF είναι πιο εύχρηστα στο ξεφύλλισμα, όμως τα JPG επιδέχονται πιο εύκολα "κόψιμο και ράψιμο", όταν κάποιος θέλει να ετοιμάσει μια δύο σελίδες για συγκεκριμένη χρήση...

Το πρόβλημα είναι οτι θα χρησιμοποιούμε έτσι πάντα διπλάσιο χώρο του φόρουμ ενώ και σε μεγάλα βιβλία, θα χρειαζόμαστε διπλάσιο χρόνο να τα ανεβάζουμε.

Το Acrobat Professional που χρησιμοποιώ, πολύ εύκολα μετατρέπει όποιες σελίδες του pdf διαλέξεις σε οποιοδήποτε format εικόνας (jpg, png, tif) και τα κείμενά τους σε txt.

Θα μου πείτε δεν είναι free και δεν μπορεί να το έχει ο καθένας. Εντάξει τώρα με λίγη προσπάθεια (e-mule, μtorrent) το βρίσκεις με σπαστήρι (η Adobe δεν είναι και Microsoft), και είναι μάλλον απαραίτητο για όλους εμάς που ασχολούμαστε και μαζεύουμε ψηφιακά βιβλία και άρθρα.

 
Last edited:
Top