19. Ἀκολουθία Ὁσίου Παϊσίου τοῦ Μεγάλου

Λιάκος Η

Μέλος
Θα ήθελα να παρακαλέσω,αν κάποιο από τα μέλη έχει την ακολουθία του Οσίου Παϊσίου του Μεγάλου που εορτάζει την 19 Ιουνίου και έχει την δυνατότητα να την ανέβαζε.Ευχαριστώ.
 

gorgopodarous

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
Μήπως θα μπορουσε να με βοηθησει καποιος αδελφός να βρω την ακολουθια του Οσιου Παισιου του Μεγαλου, ασκητου της ερημου? Ευχαριστω
 
Αγαπητοί, πλήρης ακολουθία του Οσίου υπάρχει στο Ε΄τόμο των μηναίων του παπαΓιώργη Ρήγα "Ακολουθίαι Αγίων", εκδόσεις Ergo. Στο τέλος κάθε ακολουθίας που συνέλεγε και διόρθωνε ο παπαΓιώργης παρέθετε και επεξηγήσεις σχετικά με την ιστορία της ακολουθίας. Στην εν λόγω αναφέρει: "Η Ακολουθία αύτη συνετέθη υπό του Χριστοφόρου Μοναχού του Προδρομίτου κατ΄αίτησιν του ιερομονάχου της Μονής του Βατοπαιδίου Νήφωνος. Τον πρώτον κανόνα του Αγίου μετά τινών προσομοίων και δοξαστικών τινών έχει δημοσιεύσει η εν Κωνσταντινουπόλει του 1843 έκδοσις των Μηναίων. Ολόκληρη δε η Ακολουθία έχει εκδοθεί εις ιδίαν φυλλάδα".
΄Ολο το έργο της συλλογής των Ακολουθιών προλογίζει ο Καθηγητής της Βυζαντινής, Μεταβυζαντινής Φιλολογίας και Παλαιογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Φώτιος Δημητρακόπουλος.
Τηλέφωνα Εκδόσεων ERGO 2107564100.
 

Φιλακόλουθος

Νέο μέλος
Ανεβάζω την ακολουθία του Γεωργιου Ρήγα. Έπίσης πλήρη ακολουθία και με παράκληση έχει εκδόσει η Μονή Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση.

Ευχαριστούμε πολύ για την ακολουθία. Αν κάποιος, επειδή επείγει, διαθέτει την παράκληση ας την ανεβάσει.
 

gorgopodarous

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
Σας ευχαριστω πολυ ολους για το ενδιαφερον. Νομιζα οτι δεν υπηρχε ακολουθια καν για τον αγιο. να ειστε ολοι ευλογημενοι
 

Λιάκος Η

Μέλος
Ανεβάζω την ακολουθία του Γεωργιου Ρήγα. Έπίσης πλήρη ακολουθία και με παράκληση έχει εκδόσει η Μονή Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση.

Ευχαριστώ πολύ αδελφἐ,να είστε καλά!
 
Καλό Παράδεισο. Επειδή αγωνίζομαστε στην εξωτερική ιεραποστολή δεν μπορείτε να φανταστείτε τι αξία έχουν για μας αυτές οι ακολουθίες. Θα σας μνημονεύσουμε στην Λειτουργία που θα κάνουμε στην μνήμη του Αγίου. Ευχαριστούμε.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
http://ambrosia.ascsa.edu.gr:8991/F...ode_4=WFM&filter_request_4=&filter_code_5=WSL
Ἀκολουθία τοῦ ὁσίου καὶ θεοφόρου πατρὸς ἡμῶν Παϊσίου τοῦ Μεγάλου. Ψαλλομένη κατὰ τὴν ιθ́ τοῦ Ἰουνίου μηνός. Συντεθεῖσα καὶ διορθωθεῖσα παρὰ τοῦ κυρίου Χριστοφόρου, διδασκάλου τοῦ ἐν τῷ Ὄρει τοῦ Ἄθωνος ἀσκήσαντος. Ἐπαυξηνθεῖσα δὲ νῦν ἐπιμελῶς παρὰ τοῦ πανιερωτάτου καὶ θεοπροβλήτου μητροπολίτου ἁγίου Σοφίας κυρίου κυρίου Παϊσίου. Νῦν πρῶτον τύποις ἐκδίδοται ἀναλώμασι καὶ φιλοτίμῳ δαπάνῃ τῆς αὐτοῦ πανιερότητος. [Κωνσταντινούπολις] : Πατριαρχικόν Τυπογραφείον, 1835.
https://www.ascsa.edu.gr/datab/digital/akolouthies/books/0568.pdf

[Συναξαριστής - Αγ. Νικοδήμου του Αγιορείτου :
19/06 -Παϊσίου Οσίου του Μεγάλου.* Mνήμη του Oσίου και θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου του μεγάλου1.
+ Eγώ σε Παΐσιε Άγγελον λέγω,
Φύσει μεν ουχί, αλλά τω ξένω βίω.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
1. Tον θαυμάσιον τούτου Bίον, ον συνέγραψεν ο Όσιος Iωάννης ο Kολοβός, όρα εις το Nέον Eκλόγιον. Eις τούτον τον Όσιον συνέγραψεν ασματικήν Aκολουθίαν, ο οσιολογιώτατος διδάσκαλος κύριος Xριστοφόρος ο Προδρομίτης, και ο βουλόμενος, ζητησάτω ταύτην. ]


_________________________________________________


http://akolouthiesorthodox.blogspot.com/2018/06/19_6.html

__________________________________________________
 
Top