[Ψάχνω] Κατάλογος ευαγγελικών αναγνωσμάτων όλου του έτους

Ιωάννης Μ.

Νέο μέλος
Χριστός Ανέστη!
Θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχετε έναν κατάλογο (π.χ., σε pdf) με την κατανομή των ευαγγελικών περικοπών όλου του έτους (γενικώς και όχι για κάποιο συγκεκριμένο έτος). Δηλαδή μόνο στη βάση της περιόδου του Ευαγγελιστή και της εβδομάδος στα οποία βρισκόμαστε και χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν αλλαγές που προκύπτουν λόγω εορτασμών αγίων. Υποθέτω θα βρίσκεται στα πίσω φύλλα των Ευαγγελίων που έχουμε στους ναούς μας, όμως αν έχει κάποιος το αρχείο θα του ήμουν υπόχρεος.

Σας ευχαριστώ πολύ
 

tomasn54

Μέλος
Αυτά που ψάχνεις υπάρχουν εκτός των άλλων και στα ημερολόγια που κυκλοφορούν κάθε χρόνο Μητροπόλεις και Ναοί, επίσης και σε αυτή την ιστοσελίδα υπάρχουν στοιχεία που σου δείχνουν τη σειρά των Ευαγγελικών αναγνωσμάτων.
https://glt.goarch.org/misc/Evangelion.html.
 

Ιωάννης Μ.

Νέο μέλος
Σας ευχαριστώ πολύ. Ναι, αυτά των Μητροπόλεων και Ναών έχουν τα Ευαγγελικά αναγνώσματα των Κυριακών και μεγάλων εορτών. Θα ήθελα ένα πλήρη κατάλογο. Η ιστοσελίδα του συνδέσμου τα έχει όλα καθώς και το κείμενο. Αν βρεθεί επίσης και κανένας κατάλογος που περιέχει μόνο τις παραπομπες των χωρίων θα είναι χρήσιμος.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Δέν ὑπάρχει πουθένα τέτοιος κατάλογος.
Ἀπό τή σημαντικότατη, σπουδαία καί πολύτιμη ἐργασία τοῦ π. Λέοντος, πού σᾶς ἔδειξε ὁ @tomasn54 —πού εἶναι τό Εὐαγγέλιον (Εὐαγγελιάριον) ψηφιοποιημένο—, θά προσφέρατε σπουδαίαν ἐργασίαν, ἄν ἀντιγράψετε τά κόκκινα γράμματα καί δημιουργήσετε τόν κατάλογον τόν ὁποῖον φαντάζεστε.
Μέ τό καλό!
 

Ιωάννης Μ.

Νέο μέλος
Εὐχαριστώ πάτερ μου. Τις εὐχές σας.
Ἂν εὐκαιρήσω θὰ προσπαθήσω νὰ ἀπομονώσω τὰ χωρία καὶ νὰ τὸ κοινοποιήσω. Κάποιος φυσικὰ μὲ πιὸ πολλὲς προγραμματιστικὲς ἱκανότητες ἴσως νὰ μπορεῖ νὰ τὸ κάνει σὲ μερικὰ λεπτά.
Δυστυχῶς ἐμᾶς οἱ υποχρεώσεις μας μόνο αὐξάνονται... Ἔως οὗ ἀπέλθωμεν τοῦ ματαίου τούτου κόσμου.
 
Top