Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Βυζαντινής Μουσικής στον Δήμο Σκύδρας

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Αν και αποφεύγω να επαινώ δημοσίως του έργο του κ. Δημ. Καλπακίδη (επειδή είναι γνωστή η φιλία που μας συνδέει από τα χρόνια της στρατιωτικής μας θητείας) εν τούτοις οφείλω να τον συγχαρώ δημοσίως για το έργο του ως διδασκάλου της ψαλτικής και μάλιστα στην ακριτική περιοχή στην οποία ζει και εξαιρέτως στις πονηρές ημέρες του αιώνα μας. Οιασδήποτε μορφής διδασκαλίας είναι κοπιαστική, πόσο μάλλον η της ψαλτικής. Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν στον διδάσκαλο και τους μαθητές του και αναμένουμε πλουσία ψαλτική καρποφορία, προς δόξαν Θεού.
 

dkalpakidis

Dimitrios Kalpakidis
Θέλω να ευχαριστήσω από το forum τους αγαπητούς συναδέρφους και τους μαθητές μου που βοήθησαν στην ταπεινή μας εκδήλωση.
Ιδιαίτερα τον φίλο μου πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Εμμανουηλίδη, μέλος του Ψαλτολογίου, ο οποίος με την βροντόφωνη - μελωδική του φωνή λάμπρυνε με την συμμετοχή του την εκδήλωσή μας.
Επίσης τον φίλο μου πρωτοψάλτη κ. Σπυρίδωνα Κιζιρίδη ο οποίος παρότι ήταν απών λόγω ασθένειας, γνωρίζω ότι ήταν νοερά μαζί μας.
[Το δικό του σολιστικό κομμάτι ανέλαβα λόγω της απουσίας του να ψάλω στην εκδήλωση.]
Τον Γεώργιο Καρασαββαΐδη, υιό του άρχοντα Στέφανου Καρασαββαΐδη, που μας βοήθησε στο τομέα των ισοκρατημάτων
Την Ντίνα Παπαδοπούλου για την πολύ ωραία παρουσίαση της εκδήλωσης.
Τέλος του κληρικούς που παραβρέθηκαν, τον π. Αντώνιο Κορέστη αρχιερατικό επίτροπο Σκύδρας αλλά και τον κόσμο που κατέκλυσε το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΥΔΡΑΣ.

to be continued...
 

Greekψαλτης

Ψαλῶ τῶ Θεῶ μου, ἕως ὑπάρχω.
Πολυ ωραιος ο κ. Εμμανουηλιδης!! Υπαρχουν ηχογραφησεις του στο φορουμ? Κοιταξα αλλα δεν βρηκα.
 
Top