Πέτρος Μανέας - "Δεύτε ίδωμεν πιστοί"

haris1963

παλαιότατο μέλος
Εγγραφή στη Σάμο από μεσαία κύματα με ... πολλά μποφόρ!:D
ΥΓ Προσέξ'τε το «ακολουθήσωμεν λοιπόν»...
Το συγκεκριμένο απόσπασμα θα το βρείτε πολύ καθαρότερο στην ανάρτηση του Δημήτρη στην κυρίως σελίδα του και, συγκεκριμένα, εδώ.

Για την ακρίβεια στην ανάρτηση του Δημήτρη Κουμπαρούλη που βρίσκεται σε αυτή την σελίδα, υπάρχουν σε καθαρή μορφή τα εισαγωγικά βιογραφικά κ.λ.π. και τα δύο πρώτα μαθήματα "Χριστός γεννάται..." και "Νεηγενές...". Το επίμαχο μάθημα (με την χαρακτηριστική θέση του "ακολουθήσωμεν λοιπόν"), σε αρκετά καθαρότερη ηχογράφηση από την εγγραφή στη Σάμο του κ. Γιάννου, έχει ανέβει εδώ, καθώς και στους δύο ζιπαρισμένους φακέλους αυτού του μηνύματος.

Να πω εδώ, πως το "σμυρναίον ύφος" που κατείχε ο Μανέας, όταν ξανάκουσα την ηχογράφηση με τα παιδάκια στο σπίτι (γιατί η πρώτη ακρόαση ήταν από το i-phone) μου θύμισε αρκετά (τηρουμένων των αναλογιών), το ύφος στις ηχογραφήσεις από τον Φ. Κόντογλου!
 
Last edited by a moderator:

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Μου δόθηκε πρόσφατα μια απομαγνητοφωνημένη κασέτα που έγραφε από έξω "Ιάκωβος Ναυπλιώτης". Στα μισά περίπου κομμάτια είμαι βέβαιος ότι ψάλλει ο Ναυπλιώτης. Μου δημιουργήθηκαν όμως απορίες και αμφιβολίες για τα άλλα μίσα. Ανεβάζω ένα χαρακτηριστικό δείγμα και παρακαλώ όποιον μπορεί να βοηθήσει για τον αν είναι όντως ο Ναυπλιώτης.
Παρατηρώ ότι η σπάνια αυτή εγγραφή κρατάει μόλις 1,5 λεπτό. Προφανώς θα είχε και κάποιο άλλο μέλος στο δίσκο, αφού η συνήθης διάρκεια ήταν περί τα 3:30. Άραγε να υπάρχουν και τα υπόλοιπα μέλη του δίσκου στην κασέτα; Επίσης, μιας και διασώζεται υλικό άγνωστο από αλλού, μήπως υπάρχουν και άλλα άγνωστα κομμάτια του Μανέα; Αν έχεις ακόμη την κασέτα, θα σου ήταν μήπως εύκολο να αναρτήσεις το κομμάτι χωρίς αυτή την έντονη αποθορυβοποίηση, καθώς παραμορφώνεται πολύ ο ήχος της φωνής;
 
Εξαιρετικές οι ηχογραφήσεις αυτές του Μανέα με ιδιαίτερα έντονο το Σμυρναίικο ύφος.

Εδώ, είχα ανεβάσει ηχογράφηση μου με ύμνους Χριστουγέννων, όπου στο 10:29 ψάλλω το "τι θαυμάζεις Μαριάμ" σύμφωνα με την απομαγνητοφωνημένη απόδοση του απο τον Μανέα.

Μακάρι να βρεθούν κι άλλες ηχογραφήσεις του.
 
Top