Ηχογραφήσεις Χερουβικών Καθημερινών Πέτρου Πελοποννησίου

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Του Γρηγορίου είναι συνηθέστερα, τα σε β' και γ'. Του Πέτρου δεν τα ακούω να ψάλλονται τακτικά. Σε Άγια θυμάμαι ότι είχα ακούσει από τον Τσαμκιράνη και θαύμασα πώς μια σύνθεση που, προσωπικά, θεωρώ μονότονη και μίζερη μπορεί κανείς να την μεταμορφώσει! Δεν το βρίσκω όμως στο αρχείο μου.
 

pransot

Πράντζος Σωτήρης
Μονότονη και μίζερη η σειρά του Πέτρου; Ειδικά του Άγια είναι λουκούμι. Το αγαπημένο μου είναι του πλΔ. Ίσως λίγο μονότονο του πλΑ (για εμλένα θετικό). Τα ψέλνω ΟΝΟ αυτά εδώ και τρία χρόνια, Τώρα τελευταία εμπλούτισα το ρεπερτόριό μου με τη δεύτερη σειρά του Πέτρου της εβδομάδος (εξήγηση κ. Αρβανίτη) και τη σειρά του Χρήστου Τσακίρογλου που κατέβασα από το ψαλτολόγιο (με την ευκαιρία και πάλι θερμές ευχαριστίες στους πονήσαντες).
Ο Νεοχωρίτης τα έψελνε όταν πήγαανα 2000-01. Συνήθως έπαιρνε μία σειρά χερουβικών και την έλεγε ολόκληρη ανά ήχο σε 8 Κυριακές
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Μονότονη και μίζερη η σειρά του Πέτρου; Ειδικά του Άγια είναι λουκούμι.
Δεν ξεφεύγει από τον Δι σε όλο το μάθημα. Καλό είναι, βέβαια, ο δημιουργός να μένει στον ήχο για να τον αναδείξει, όμως αυτό το μάθημα με κουράζει. Προτιμώ του Φωκαέως, που έχει και στοιχεία που χρωματίζουν λίγο περισσότερο το χερουβικό, και αγαπημένο μου στπν ήχο αυτό είναι του Κωνσταντίνου. Μάλιστα το παρατήρησα μια φορά σε έναν ηλικιωμένο που ήταν στο αναλόγιο και μου είπε πως, πράγματι, τον κούρασε το μάθημα. Σε αντιδιαστολή με το Κοινωνικό «Ποτήριον» του Πέτρου που έψαλλα την ίδια μέρα και ακούστηκε πολύ ωραιότερο. Έχει κάνει, πιστεύω, πολύ πιο πετυχημένες και έντεχνες συνθέσεις σε Άγια, ακόμη και στην ίδια μικρή έκταση του Χερουβικού του, για παράδειγμα τα Κοινωνικά του.
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Το χερουβικό σε ήχο α΄ το ανεβάζω σε δύο διαφορετικές εκτελέσεις, που δεν θυμάμαι από που είναι. Στο Youtube , από τον Δημήτριο Νεραντζή.
Το χερουβικό σε ήχο δ΄(άγια) ψάλλει εδώ ο Τζανάκος Παναγιώτης και εδώ ο Καραμπάσης Δανιήλ. Ακόμη μία εκτέλεση σε επισύναψη
Το χερουβικό σε ήχο πλ.α΄ επισυνάπτεται.
Το χερουβικό σε ήχο βαρύ ψάλλει εδώ ο Γαλάνης Παναγιώτης.
Το χερουβικό σε ήχο πλ.δ΄ψάλλει εδώ ο Δημήτριος Νεραντζής. και εδώ ο Γαλάνης Παναγιώτης.
 

Attachments

  • Χερουβικόν Πέτρου Πελοποννησίου της εβδομάδος- Ήχος α'.mp3
    7.3 MB · Views: 167
  • χερουβικον.Πέτρου α' συντομον.mp3
    6.4 MB · Views: 99
  • Χερουβικό Πέτρου άγια.mp3
    6.2 MB · Views: 125
  • Χερουβικόν Πέτρου Πελοποννησίου -της Εβδομάδος- Ήχος πλ του α'.mp3
    7.3 MB · Views: 144

farlekas 1980

Παλαιό Μέλος
Του Γρηγορίου είναι συνηθέστερα, τα σε β' και γ'. Του Πέτρου δεν τα ακούω να ψάλλονται τακτικά. Σε Άγια θυμάμαι ότι είχα ακούσει από τον
Τσαμκιράνη
και θαύμασα πώς μια σύνθεση που, προσωπικά, θεωρώ μονότονη και μίζερη μπορεί κανείς να την μεταμορφώσει! Δεν το βρίσκω όμως στο αρχείο μου.

Μιλαμε για Τσαμκιρανη !!! Αν καποιος εχει αυτη την ηχογραφηση , ας την ανεβασει προς ωφελειαν ολων μας !

Υ.Γ Ολα ειναι θεμα Ψαλτη η τραγουδιστη . Η πιο "μιζερη" συνθεση οταν την αποδωση ο καλλιφωνος γινεται πραγματικα "λουκουμι" και η πιο αριστοτεχνικη συνθεση στο "στομα" του κακοφωνου καρατομειται .
 

πλανας

Παλαιό Μέλος
Ειδικα του αγια απο Τσαμκιρανη μακαρι να ανεβει...αλλα και απο αλλους αν υπαρχουν...ειναι καταπληκτικα κειμενα για το μεγεθος τους
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Άγια είναι, του Τσαμκιράνη είναι, αλλά της εβδομάδος του Πέτρου Πελοποννησίου δεν είναι.
 
Top