Διεθνές Επιστημονικό Βυζαντινομουσικολογικό Συνέδριο στη μνήμη του Δημητρίου Κων. Μπαλαγεώργου από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών [1-5/7/24]

Diogenes

Νέο μέλος
Από την ιστοσελίδα https://hub.uoa.gr/conference-in-memory-of-balageorgos/ .

img2_bala.jpg
Διεθνές Επιστημονικό Βυζαντινομουσικολογικό Συνέδριο στη μνήμη του Δημητρίου Κων. Μπαλαγεώργου από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών [1-5/7/24]


Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει διεθνές επιστημονικό βυζαντινομουσικολογικό συνέδριο, στη μνήμη του αναπληρωτή καθηγητή Βυζαντινής Μουσικολογίας Δημητρίου Κων. Μπαλαγεώργου, ο οποίος εξεδήμησε αδόκητα προς Κύριον στις 2 Ιουνίου του 2023.

Στο συνέδριο θα επιχειρηθεί ειδική αναφορά στη σημαντικότατη συνεισφορά του εκλιπόντος στην Τέχνη και Επιστήμη της Βυζαντινής Μουσικολογίας, ενώ τα Πρακτικά του θα δημοσιευθούν ως πνευματικό μνημόσυνο του αειμνήστου φίλου και συναδέλφου.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στου χώρους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά το χρονικό διάστημα 1 έως 5 Ιουλίου 2024.

Το συνέδριο οργανώνεται υπό την επιστημονική μέριμνα και την οργανωτική ευθύνη της Κατεύθυνσης Βυζαντικής Μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ (μέλη Αχιλλέας Χαλδαιάκης, Φλώρα Κρητικού, Θωμάς Αποστολόπουλος, Θοδωρής Καραθόδωρος).

Γλώσσες του συνεδρίου: ελληνική και αγγλική. Δηλώσεις συμμετοχής (με αποστολή περίληψης ανακοίνωσης και σύντομου βιογραφικού σημειώματος) έως 29 Φεβρουαρίου 2024, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: axaldaik@music.uoa.gr.

https://hub.uoa.gr/wp-content/uploads/2023/09/ΕΙΣ-ΜΝΗΜΗΝ-NEW.pdf



IMG_4274.jpeg
 
Last edited:
Top