"Βυζαντινή ηχώ", Επιμέλεια - παρουσίαση: Απόστολος Ντέτσικας

Diogenes

Νέο μέλος

Η "Βυζαντινή Ηχώ" παρουσιάζει τον Πρωτοψάλτη και καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Γρηγόρη Κακούρη

Η εκπομπή "Βυζαντινή Ηχώ" παρουσιάζει τον Πρωτοψάλτη και καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Γρηγόρη Κακούρη.

Η εκπομπή "Βυζαντινή Ηχώ" παρουσιάζει τον Πρωτοψάλτη και καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Γρηγόρη Κακούρη ο οποίος μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του ως εκπαιδευτικός στα μουσικά σχολεία, μας ομιλεί για τον τρόπο διδασκαλίας σ αυτά. Στη συνέχεια μας ομιλεί και για την εμπειρία του στα ωδεία και στις σχολές Βυζαντινής Μουσικής. Άνθρωπος απλός που σε κερδίζει με την αμεσότητα και την ειλικρίνεια του, μας απάντησε χωρίς δεύτερες σκέψεις και σε άλλα μουσικά ζητήματα ...Μια εκπομπή που αξίζει να δείτε ...Η πρώτη μετάδοση θα γίνει αυτήν την Παρασκευή [10.11.2023] στις 22:00.

Ένας νέος κύκλος συνεντεύξεων με θέμα την εθνική μουσική μας παράδοση ξεκινάει με την συνεργασία του athens art και της διαδικτυακής τηλεόρασης του Αλεξίου Νικολουτσόπουλου PCMVideo.WebTV.gr Διαδικτυακή τηλεόραση, που έχει προσφέρει μέσα απ' την μεγάλη γκάμα καταγραφής των σύγχρονων ψαλτών έως τώρα ένα σοβαρό αρχείο για τους νέους ψάλτες του μέλλοντος.
Η μαγνητοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στα στούντιο του Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κωστή Παλαμά 7, Αθήνα 111 41. Στα γυρίσματα της εκπομπής έχουν τηρηθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας Βασικά μέτρα αποφυγής μετάδοσης του Κορωνοϊού - COVID-19

Επιμέλεια-Παρουσίαση : Απόστολος Ντέτσικας
Διεύθυνση Παραγωγής : Ιωάννης Πεφάνης '' Athens Art ''
ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΗΧΟΥ © PCMVideo.WebTV.gr
Αλέξιος Νικολουτσόπουλος Ειδικός Τεχνικός συνεργάτης (Οπτικοακουστικών μέσων) Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης του Ιδρύματος Μουσικής της Ι.Α.Α.
Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
Σκηνοθεσία Μοντάζ: Αλέξιος Νικολουτσόπουλος

Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιαδήποτε λόγο χωρίς γραπτή ΑΔΕΙΑ της PCMVideo.WebTV.gr Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Σημειώσεις-όροι χρήσης:
Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες και social media με αναφορά στην πηγή.

© PCMVideo.WebTV.gr Διαδικτυακή τηλεόραση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
 

Diogenes

Νέο μέλος

Βυζαντινή Ηχώ | π. Χρήστος Δημητρόπουλος - κληρικός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Η "Βυζαντινή Ηχώ " έχει προσκεκλημένο τον π. Χρήστο Δημητρόπουλο, κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ο οποίος μας μίλησε για την κλήση που είχε προς την Ιερωσύνη, αλλά και την επαφή του με την ψαλτική τέχνη, κυρίως δε με ανθρώπους σημαντικούς, που από την παιδική του ηλικία απετέλεσαν πρότυπα και σταθμούς ζωής. Μας απαντάει με ειλικρίνεια και χωρίς φίλτρα για τις γνώσεις που πρέπει να έχουν οι Ιερείς πάνω στη βυζαντινή μουσική, καθώς μας αναλύει τους λόγους που οι συνεργασία κληρικών και ψαλτών ενίοτε κλυδωνίζεται... Επίσης αναφέρεται στη ψαλτική του Αγίου Όρους δίνοντας και την πνευματική διάσταση της βυζαντινής Μουσικής. Τέλος αναφέρεται στην ευθύνη και την διάκριση που πρέπει να έχει ένας πνευματικός πατέρας ώστε να οδηγήσει με ασφάλεια τα πνευματικά του παιδιά, όχι τόσο με το να ομιλεί αλλά περισσότερο δια της προσευχής...
 

Diogenes

Νέο μέλος

Η βυζαντινή Ηχώ φιλοξενεί τον Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Μεσολογγίου κ. Δημήτριο Μαστροσπύρο

Η Εκπομπή Βυζαντινή Ηχώ παρουσιάζει σε δύο εκπομπές τον Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Σπυρίδωνος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και καθηγητή Μουσικής κ. Δημήτριο Μαστροσπύρο. Στο πρώτο μέρος μας ομιλεί για την έως τώρα ψαλτική αλλά και ευρύτερα μουσική του σταδιοδρομία καθώς οι σπουδές του επεκτείνονται και πέραν της βυζαντινής μουσικής, ενώ στο δεύτερο μέρος η εκπομπή ασχολείται με διάφορα θέματα ψαλτικής τέχνης. Ιδιαίτερη τιμή για την εκπομπή μας η αποδοχή της προσκλήσεώς μας καθώς ο Δημήτριος Μαστροσπύρος αν και έχει μια λαμπρή πορεία δεν συνηθίζει να δίνει συνεντεύξεις, σίγουρα όμως έχει να επιδείξει ένα έργο που αξίζει να προβληθεί.
 

Diogenes

Νέο μέλος

Η βυζαντινή Ηχώ φιλοξενεί τον Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Γεννήσεως του Χριστού Σόφιας κ. Νικόλα Αντόνωφ.

Η βυζαντινή Ηχώ φιλοξενεί τον Πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Γεννήσεως του Χριστού Σόφιας κ. Νικόλα Αντόνωφ. Η "Βυζαντινή Ηχώ "στο φιλόξενο χώρο της Σχολής Τέττιξ στη Πλάκα, που εδρεύει ο Ιστορικός σύλλογος Φίλων της βυζαντινής Μουσικής Αθηνών , φιλοξενεί τον Πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Γεννήσεως του Χριστού Σόφιας κ. Νικόλα Αντόνωφ. Μια εκπομπή που αξίζει να δείτε καθώς μας μιλάει για την ιστορία της ψαλτικής τέχνης στη Βουλγαρία και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα. Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας τον Πρόεδρο του Μουσικού Οργανισμού Τέττιξ Πρωτοψάλτη και Ιατρό κ. Γεώργιο Ναούμ όπως επίσης και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων της Βυζαντινής Μουσικής Αθηνών κ. Γρηγόρη Νταραβάνογλου για την διάθεση της αίθουσας εκδηλώσεων της Σχολής για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Ένας νέος κύκλος συνεντεύξεων με θέμα την εθνική μουσική μας παράδοση ξεκινάει με την συνεργασία του athens art. Και της διαδικτυακής τηλεόρασης του Αλεξίου Νικολουτσόπουλου PCMVideo.WebTV.gr Διαδικτυακή τηλεόραση, που έχει προσφέρει μέσα απ' την μεγάλη γκάμα καταγραφής των σύγχρονων ψαλτών έως τώρα, ένα σοβαρό αρχείο για τους νέους ψάλτες του μέλλοντος.
Η μαγνητοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο της Σχολής Τέττιξ στη Πλάκα που εδρεύει ο Ιστορικός Σύλλογος Φίλων της Βυζαντινής Μουσικής Αθηνών.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Diogenes

Νέο μέλος

Βυζαντινή Ηχώ | Ηλίας Ρεδιάδης-Τούμπας | Αφιερωματική εκπομπή στο μεγάλο Δάσκαλο και Πρωτοψάλτη

Η Βυζαντινή Ηχώ κάνει ένα αφιέρωμα μνήμης στον Πρωτοψάλτη - καθηγητή και πρόεδρο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής αείμνηστο Ηλία Τούμπα , θέλοντας να " ανάψει " ένα κεράκι ευγνωμοσύνης της Ιεροψαλτικής τάξης στο πρόσωπο του. Καλεσμένος μας ο Θανάσης Τσώνος Γενικός Διευθυντής του Ωδείου Φόρμιγξ ο οποίος υπήρξε μαθητής του και διάδοχος του στη διοίκηση του Ωδείου. Με γλαφυρό τρόπο μας ξεδιπλώνει τις πτυχές της προσωπικότητάς του αείμνηστου μέσα από την πολυετή τους σχέση . Αυτή την παρασκευή στις 22:00 σε πρώτη μετάδοση από το κανάλι μας!!
 
Top